Presunúť na hlavný obsah

Detské ihriská v Čadci aj naďalej zatvorené

Koronavírus

Prevádzka detských ihrísk bola zakázaná nariadením Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) dňa 12. 3. 2020. Dňa 6. 5. 2020 síce ÚVZ SR povolil ich otváranie, avšak zároveň stanovil prísne hygienické opatrenia, ktoré je nevyhnutné dodržať.

Nakoľko nie je možné vykonať dôkladnú každodennú dezinfekciu a zodpovedne zabezpečiť 100% hygienickú bezpečnosť pre návštevníkov ihrísk, krízový štáb mesta Čadca rozhodol, že detské ihriská v správe mesta Čadca zostanú do odvolania zatvorené.

Ing. Milan Gura: „V záujme ochrany zdravia obyvateľov ostávajú detské ihriská v správe mesta Čadca aj naďalej zatvorené. K takémuto záveru pristúpili vo viacerých mestách na Slovensku. Prísne a drahé pravidlá jednoducho nedokážeme splniť. Nie je v našich silách na 15 ihriskách zabezpečiť dostatočnú ochranu a dodržanie opatrení pred šírením nákazy Covid 19. Ak niekto využíva detské ihriská, koná na vlastnú zodpovednosť. Na ihriskách sú osadené informačné nápisy alebo sú ohraničené páskou. Žiaľ musím konštatovať, že pravidelne  dochádza k ich odstráneniu, čo ma veľmi mrzí. Myslím, že je dôležité zbytočne sa teraz neunáhliť, ostať disciplinovaní a pár dní ešte vydržať v záujme ochrany zdravia nás všetkých, verím, že to rodičia pochopia a ešte chvíľu budú tolerantní.“

Športové haly pre športové kluby opäť otvorené

Mesto Čadca má vo vlastníctve dve športové haly, kde môžu športové kluby bezplatne športovať. Tie sú pre kluby otvorené za prísnych hygienických predpisov a prijatých nariadení.