Presunúť na hlavný obsah

Druhé kolo celoplošného testovania bude aj v Čadci

Koronavírus

Okres Čadca má po víkendovom testovaní najvyšší podiel pozitívne testovaných, a to 3,22 % .
Testovanie počas najbližšieho víkendu 7. - 8. 11. 2020 sa bude týkať 54 % obyvateľov v porovnaní s predošlým kolom. Testovanie prebehne druhýkrát v 45 okresoch. Ministerstvo obrany už zverejnilo aj zoznam okresov, v ktorých testovanie prebehne.

Okresy, v ktorých pozitivita vyskočila po prvom celoplošnom testovaní nad 0,7%:

Banská Bystrica, Bardejov, Bánovce nad Bebravou, Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Kysúcke Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Levoča, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Ružomberok, Sabinov, Senica, Skalica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trenčín, Tvrdošín, Turčianske Teplice, Vranov nad Topľou, Zvolen, Žilina.

Ing. Milan Gura: "Už včera po zasadanutí krízového štábu mesta Čadca sme začali s pripravovaním druhéh kola celoplošného testovania. Podľa vyjadrení a doposiaľ zisteních informácií budeme kópirovať prvé kolo, s tým, že doladíme čo sme počas víkendu sporozorovali a uznali, že môžeme urobiť lepšie."

Novinka po druhom kole plošného testovania

V každom okrese vznikne mobilné odberové miesto, kde sa bude môcť dať ktokoľvek bezplatne otestovať bez udania dôvodu. Pravidelne, dvakrát mesačne, sa budú testovať  zamestnanci nemocníc, ale aj pacienti, ktorí prichádzajú na  hospitalizáciu, rovnako tak klienti a zamestnanci v domovoch sociálnych  službách, či ľudia v kritickej infraštruktúre.