Presunúť na hlavný obsah

Cez víkend čaká Čadcu ďalšie testovanie, mesto upozorňuje občanov na platnosť testu 7 dní

Koronavírus

Antigénového testovania na ochorenie COVID-19 v meste podporí samospráva aj počas víkendu 27. a 28. februára. K 10 stálym mobilným odberným miestam, ktoré fungujú v meste Čadca, pribudnú cez víkend ďalšie odberné miesta, ktoré zriadi mesto Čadca bez nutnosti rezervácie. 

Víkendové testovanie sa uskutoční v sobotu od 8.00 do 18.00 hod. a v nedeľu od 10 do 18 hod. s prestávkou pre testovacie tímy od 12.00 do 13.00 hod. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci o 17.30 hod. Počas dvoch testovacích dní budú môcť Čadčania a obyvatelia Kysúc využiť ktorúkoľvek miestnosť a otestovať sa budú môcť prísť kedykoľvek. 


Podľa aktuálneho COVID automatu je okres Čadca v treťom (bordovom) stupni varovania. Obyvatelia z čadčianskeho okresu preto na cestu do práce potrebujú negatívny výsledok RT-PCR alebo antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní. Rovnaká povinnosť platí aj pri pohybe medzi okresmi. O otvorení škôl v okresoch s bordovou farbou alebo v treťom stupni varovania v COVID automate rozhoduje odporúčanie regionálneho hygienika. Momentálne sú školy v zriaďovateľskej pôsobnosti otvorené okrem Základnej školy Milošová, kde na odporúčanie hygieny pristupujeme k zatvoreniu. 

Ďalšia aktualizácia epidemickej situácie na Slovensku sa očakáva opäť v utorok 2. marca. 

Zoznam odberných miest