Presunúť na hlavný obsah

Mesto Čadca pripravuje nákup a distribúciu respirátorov pre seniorov – vedenie mesta chce lepšie chrániť seniorov

Koronavírus

Mesto chce chrániť najviac ohrozenú skupinu ľudí, pripravuje nákup a distribúciu respirátor, ktoré bude rozdávať zadarmo. „Naším cieľom je, aby sa k respirátoru dostal každý senior, kto ho potrebuje,“ dodal primátor mesta Ing. Milan Gura.

Nosenie respirátorov je z epidemického hľadiska veľmi prospešné. Najmä na miestach so zvýšeným rizikom, ako je verejná doprava, obchody, návšteva lekára. 

„Respirátory zabezpečujeme pre seniorov nad 65 rokov, určite to znamená pre nich vyššiu ochranu občanov pred šírením vírusu, myslíme aj na nový agresívnejší typ novej mutácie koronavírusu “ informoval primátor. 

Seniorom v Čadci slúži špeciálna telefónnej linka

Mesto Čadca zriadilo pre svojich občanov telefonickú linku, na ktorej získajú informácie o preventívnych opatreniach mesta v súvislosti so šírením nového koronavírusu. 

„Linka má slúžiť predovšetkým starším občanom, ktorí nemajú bezprostredný prístup k informáciám zo spravodajských internetových portálov“, dodáva primátor mesta. 
Infolinka +421 948 481 913 bude pre Čadčanov fungovať v čase od 8.00 do 12.00 h a k dispozícii bude až do odvolania. S otázkami sa na úrad môžu občania obrátiť aj prostredníctvom e-mailu osamelysenior@mestocadca.sk