Presunúť na hlavný obsah

Situácia v okrese sa mierne zlepšila – mesto počas víkendu posilní odberové miesta v Čadci

Koronavírus

Situácia sa okrese zlepšila – opatrenia sa budú prehodnocovať

Opatrenia súvisiace s pandémiou nového koronavírusu by sa mohli od 19. apríla uvoľniť. Dôvodom je zlepšujúca sa pandemická situácia, a to konkrétne zníženie počtu hospitalizovaných v nemocniciach pod hranicu 3000 pacientov a tiež nižšie reprodukčné číslo.

Vo štvrtok 8. apríla zasadne konzílium odborníkov. To má rozhodovať o ďalšom spôsobe testovania a o nastavení opatrení.

Od 19. apríla by sa do škôl mohli vrátiť končiace ročníky, v niektorých regiónoch dokonca celé školy. Po rokovaní vlády to povedal minister školstva Branislav Gröhling s tým, že definitívne stanovisko by mali dať vo štvrtok (8. 4.) odborníci. Rozhodnutie ministra k aktuálnemu fungovaniu na školách je platné do nedele 11. apríla. Povinnosť testovania pre rodičov podľa ministra školstva zostane naďalej platná. 

Víkendové testovanie v mestských odberových miestach pokračuje

Kysučania, ktorí potrebujú certifikát s výsledkom antigénového testovania na COVID-19, majú možnosť dať sa otestovať počas víkendu v piatich odberových miestach. Mesto Čadca na posilnenie kapacít otvára už pravidelne počas víkendov vlastné odberové miesta (OM), aby obyvateľom uľahčilo prístup k testovaniu bez čakania.

Mestské OM budú v prevádzke v sobotu 10. a nedeľu 11. apríla 2021 medzi 8.00 a 17.30 hod. Zoznam 5 lokalít je totožný s predošlými týždňami, všetky OM fungujú bez nutnosti objednávky.

Sobota: Základná škola s materskou školou, Podzávoz, Základná škola, M. R.Štefánika 2007, 022 01 Čadca, Základná škola, Komenského 752, 022 04 Čadca, Základná škola, Rázusova 2260, 02201 Čadca

Nedeľa: Dom kultúry, Matičné námestie 1434, 022 04 Čadca