Presunúť na hlavný obsah

Skríningové testovanie v Čadci potrvá od soboty do pondelka

Koronavírus

V meste Čadca sa uskutoční skríningové testovanie od soboty 23. januára do pondelka 25. januára na 11 odberových miestach v meste Čadca.

Opäť nás čaká náročný víkend. Snažili sme sa nastaviť organizáciu testovania tak, aby sme ho nesústredili len do dvoch víkendových dní a vyšli tak občanom maximálne v ústrety. Žiaľ testy nám ešte neboli doručené preto testovanie spúšťame od soboty. Otestovaných by malo byť približne 16.000 ľudí vo vekovej kategórii nad 15 a do 65 rokov s trvalým pobytom v meste Čadca. Počas testovacích dní budú môcť využiť Čadčania ktorúkoľvek miestnosť a otestovať sa budú môcť prísť v ktoromkoľvek čase. Prosím najmä o toleranciu a zodpovednosť. Možno bude potrebná naša trpezlivosť pri čakaní na odberných miestach, ak sa budú tvoriť rady. Prosíme občanov, aby pri prípadnom čakaní v rade na testovanie uprednostnili občanov so zdravotným postihnutím, tehotné ženy a seniorov," informoval primátor Ing. Milan Gura.

Netreba čakať na víkendové testovanie

Občania môžu využiť rôzne možnosti toho, kde sa nechajú otestovať.

Od pondelka 18. januára začalo plynúť deväťdňové obdobie na skríningové testovanie obyvateľov Slovenska antigénovými testami. Do utorka 26. januára by ho mal podstúpiť každý človek od 15 do 65 rokov.

Veľká zmena oproti jesennému testovaniu je, že bude platiť test z viacerých zdrojov – z PCR testovania, z testovania, ktoré robia niektoré firmy svojim zamestnancom, z existujúcich MOM v okrese a aj z dočasných, ktoré v meste vytvoríme.

Na cestu do práce ci do prírody s certifikátom

Od 27. januára začne v našej krajine platiť sprísnený zákaz vychádzania.

Na cestu do práce a uplatnenie ďalších výnimiek zo zákazu vychádzania sa bude potrebné od 27. januára preukazovať negatívnym výsledkom testu na koronavírus.

Pripomíname, že pre bližšie informácie sledujte webstránku mesta alebo jej stránku na Facebooku.