Presunúť na hlavný obsah

V piatok zavíta do Čadce Potulná galéria

Kultúra

V piatok 4. septembra 2020 zavíta do nášho mesta Potulná galéria. Je to projekt, pod ktorý sa podpísala skupina mladých tvorcov. Ich zámerom je prinášať slovenské súčasné umenie čo najbližšie k ľuďom. Poslaním ich vzájomných stretnutí s divákmi je prostredníctvom metafory, jazykom výtvarného umenia sprostredkovať a priblížiť súčasné umelecké snaženia mladých autorov. Prezentované budú diela skupiny vizuálnych umelcov, ktorí reagujú na aktuálne dianie v spoločnosti a ich pohľad na problematiku menšín.

Tento rok bude galéria fungovať ako pódium pripomínajúce pojazdný balkón. Vizuálne prezentácie budú sprevádzané na pódiu aj vystúpením hudobníka.

Minulý rok najazdila Potulná galéria viac než 7 800 km, navštívila 42 miest a videlo ju 42 000 divákov. 

V Čadci príde Potulná galéria so svojim programom na sídlisko Kýčerka a sídlisko Žarec v popoludňajších hodinách. Na sídlisku Žarec si môžete program prísť pozrieť na ul. A. Bernoláka, na parkovisku vedľa predajne s nábytkom BLACK RED WHITE o 15.00 hod. a na sídlisku Kýčerka nájdete galériu na ul. Komenského (pod základnou školou) o 17.00 hod. Srdečne vás pozývame.

Garantom Túlavej galérie je Curatorial Studies Institut. Projekt je podporený aj z grantov EÚ. 

Veríme, že najmä mladí Čadčania privítajú takúto neformálnu a netradičnú príležitosť stretnutia s umením.