Presunúť na hlavný obsah

Polopodzemné kontajnery si obyvatelia zamieňajú so zberným dvorom

Mesto

Polopodzemné kontajnery so sebou prinášajú niekoľko benefitov – od lepšieho využitia zberného miesta až po zlepšenie vzhľadu a čistoty okolia. Tá však nie vždy taká, ako by si radnica predstavovala. Obyvatelia si na nový systém zberu musia zvyknúť a naučiť sa využívať efektívne a so všetkými výhodami.

Ing. Milan Gura: „Moderný systém zberu postupne zavádzame na sídliska, tento rok budeme pokračovať a vybudujeme nové stojiská na sídlisku Žarec a na Mierovej ulici. Práve od Mierovej ulice očakávame všetky výhody. Zatraktívnime okolie, vybudujeme moderené stojiská a vytvoríme nové parkovné miesta. Doterajšie skúsenosti ukázali, že niektorí občania tento prechod na moderný zber pochopili po svojom a začali odpady vykladať mimo kontajnerov. Vznikali tak čierne skládky, ktoré zamestnanci prácne upratujú pri zbere odpadov. K tomu, aby naše okolie bolo dôstojné, musíme prispieť zodpovedným prístupom všetci. Používajte polopodzemné kontajnery a nezabúdajte, že veľkorozmerné odpady patria na zberný dvor.“

Priestor stojísk je monitorovaný kamerami
Prax ukázala, že stojiská využívajú aj firmy, ktoré však za odvoz odpadu z daného kontajnerového stojiska neplatia. Samostatnou kategóriou je nadrozmerný a stavebný odpad, ktorý do klasického kontajnera nepatrí. Mestská polícia Čadca a Mesto Čadca prechádza v týchto dňoch do represie. Upozorňuje občanov na správne využívanie stojísk a na zodpovedný prístup ku svojmu okoliu.

 

Galéria