Presunúť na hlavný obsah

Vandalizmus po víkende a opäť sa jeho terčom stalo Srdce pre Kýčerku

Mesto

Vandalizmus robí vrásky kompetentným nielen v našom meste. Ničia sa lavičky, ostatný mobiliár, smetné nádoby, ale i detské ihriská či oddychové zóny. Na nie lacné opravy sa, žiaľ, skladáme všetci.
Je smutné, že medzi druh zábavy považujeme vandalizmus. Musíme si priznať, že žijeme s vandalizmom okolo nás a je len na nás, či vandalom umožníme ovládnuť prostredie v ktorom žijeme, alebo sa im postavíme do cesty. Za takéto nevhodné správanie totiž platí každý z nás. Opäť investujeme a opravujeme to, čo vandali napáchali. Takže sa potom nečudujme prečo nie je na iné veci v meste. Môžeme si za to sami, lebo sa často len prizeráme.
Upozorniť na vandalov môže každý
Odhaliť páchateľov vandalizmu je náročné, lebo nikto nevie dopredu určiť miesto, kde k nemu dôjde. Občania môžu pomôcť odhaľovať vandalizmus zavolaním na nonstop číslo 159.
V niektorých viacerých častiach mesta je nainštalovaný kamerový systém, ktorý je v tomto smere výbornou prevenciou. Mesto Čadca už v týchto dňoch začne s rozširovaním kamerového systému a určite sa inštaluje aj na sídliska, kde vandalizmus narastá.
Na vyčínanie vandalov doplácame bez výnimiek všetci
„Vyzerá to, že sa môžeme snažiť koľko chceme, naša práca je po niekoľkých dňoch neviditeľná. Mám pocit, že si prestávame vážiť veci. Som si vedomý, že je to vizitka iba pár jednotlivcov. Mrzí ma, že dokážu znevážiť to, čo nás stálo nemálo úsilia, odpracovaných hodín aj množstvo peňazí.“ konštatuje sklamaný primátor Milan Gura.

Galéria