Presunúť na hlavný obsah

Mikulášsky víkend v našom meste

Mesto

Mikuláš a jeho verní pomocníci – čert a anjeli nezabudli na deti ani v tomto neutešenom, pojašenom korona-čase. Práve naopak, o to radšej prišli medzi nás, aby potešili a rozsvietili iskričky v detských očiach.

Aj Mikuláš kráča s dobou

V Čadci malo stretnutie detí s Mikulášom inú podobu ako po minulé roky. V piatok 4. decembra sme mohli od 16. hod. sledovať nápaditý zábavný program spojený s rozsvietením vianočného stromčeka prostredníctvom internetu (ukázalo sa, že aj Mikuláš kráča s dobou a priatelí sa s novými technológiami a médiami). Členovia Detského folklórneho súboru Kelčovan a Detského a mládežníckeho divadelného súboru EVA, ktoré pracujú pri Dome kultúry v Čadci  ho s láskou a veľkou dávkou kreativity pripravili najmä pre všetky deti. Na stretnutie pozvali aj pána primátora Milana Guru.  Spoločne s Mikulášom popriali všetkým deťom veľa zdravia, šťastia a radosti zo života. Program bol vysielaný z domu kultúry. Ak si ho chcete pozrieť, nájdete ho na webovej stránke mesta i domu kultúry. 

Mikulášska radosť s hrkálkami koníkov

V sobotu podvečer čakalo na dievčatká a chlapcov v centre mesta i na sídliskách veľké prekvapenie. Zavítal medzi nás skutočný Mikuláš aj so svojou kompániou – bláznivým čertom a dvoma nežnými anjelmi. A neprišiel len tak – doviezol sa na starodávnom rozsvietenom koči ťahanom dvoma krásnymi vraníkmi. Najskôr potešil rodinky s deťmi pred domom kultúry a potom sa vydal na niekoľkohodinovú púť mestom a mestskými sídliskami. Nechýbali ani sladkosti pre všetky deti a ani rôzne básničky či pesničky, ktorými Mikuláša obdarovali deti všade, kde sa jeho koč zastavil. Celé jeho putovanie (ktoré ste mohli sledovať aj naživo prostredníctvom facebooku) sprevádzala veselá nálada a radosť podporená aj priaznivým počasím. Na záver vyslovil Mikuláš ešte jedno veľké prianie – aby sa všetky deti mohli vrátiť do škôl, aby sa mohli vzdelávať, hrať sa a športovať, tráviť spoločné chvíle so svojimi kamarátmi. 
Milé deti, veríme, že v noci zo soboty na nedeľu prišiel potajomky Mikuláš aj k vám domov a niečo chutné vám vložil do čižmičiek.

Mesto Čadca a Dom kultúry v Čadci aj touto cestou ďakujú všetkým detským i dospelým tvorcom, ktorí Mikulášsky víkend pre deti v našom meste pripravili. 

Galéria