Presunúť na hlavný obsah

Eliška z Čadce bojuje so zákernou chorobou,na liečbu potrebuje 2 mil. eur

Mesto

Eliška z Čadce je ďalším dieťatkom, ktoré trápi spinálna muskulárna atrofia typu 1 (SMA 1). Rodina dúfala, že dcérku zachráni najdrahší liek na svete za 2 milióna eur, ktorý už dostalo niekoľko detí pred ňou. Dočkali sa však studenej sprchy od poisťovne, ktorá rozhodla, že im ho neuhradí. Rodičia chcú za záchranu dcérky bojovať zo všetkých síl a začali zbierku. 
Vďaka tomuto lieku by sa mohla choroba zastaviť a konečne by dostala nádej na lepší život. Liek musí dostať do svojich dvoch rokov. 

Eliška

Rodičia s nádejou sledovali v televízii a na internete detičky, ktoré už tento liek dostali a tešili sa z ich pokrokov: Riškovi (2,5) utradrahý liek zaplatili ľudia. Alexko (2) dostal časť peňazí od ľudí a časť zaplatila poisťovňa. Amélia (1,5) mala medikament zaplatený poisťovňou. Alexej (15 mes.) ho vyhral v lotérii a bol mu podaný na Slovensku. 

Lekárka podala žiadosť na poisťovňu o úhradu lieku Zolgensma pre Elišku, poisťovňa však dala nesúhlas na úhradu lieku. S rozhodnutím poisťovne sa nevedia rodičia malej Elišky stotožniť. Veď keď ho môže dostať jedno dieťa, mohlo by predsa aj druhé. 

Po odpovedi z poisťovne sa rodičia rozhodli založiť Eliške transparentný účet. Prosia dobrých ľudí o pomoc pre Elišku. K výzve o pomoc sa postupne pripájajú aj niektorí umelci a veľa dobrých ľudí z Kysúc. Na svojich profiloch na sociálnych sieťach zdieľajú Eliškin príbeh. 
Každý deň je dôležitý.


Transparentný účet pre Elišku SK7909000000005175988324

Link na celý príbeh: https://mykysuce.sme.sk/c/22571563/eliska-ma-zakernu-chorobu-potrebuje-drahy-liek-poistovna-ho-nepreplati.html