Presunúť na hlavný obsah

Navrhoval ďaleko vyššie dane ako boli prijaté a teraz, po svojom odvolaní, „bojuje“ proti ich zvýšeniu

Novinky

Za zvyšovaním daní v Čadci nie je ľahkovážnosť ale zodpovednosť voči základným potrebám mesta a jeho obyvateľov. Spochybňovanie zákonnosti takéhoto kroku v atmosfére, keď samosprávam pribudli kompetencie na úrovni stá tisícov, niekde až miliónov Eur, je nielen prejavom necitlivého populizmu, ale predovšetkým nezodpovedného prístupu poslanca zneužívajúceho svoj mandát na politický boj“. Takto zareagoval primátor Milan Gura v súvislosti s petíciou časti obyvateľov, za ktorou stojí odvolaný viceprimátor Marcel Šulo.

Poslanec kritizuje vedenie mesta, predovšetkým primátora Milana Guru, za to, že inicioval zvýšenie daní. Je pritom známe, že 95 % miest a obcí muselo pristúpiť k takémuto kroku, pretože samosprávy doplácajú na nekoncepčné rozhodnutia vlády a parlamentu, ktoré prijali s fatálnymi dôsledkami na rozpočty samospráv. To všetko bez toho, aby zabezpečili a ponúkli reálne finančné kompenzácie. Medzi prijatými zákonmi je chodníkový zákon, obedy pre školákov zadarmo, zvyšovanie miezd vo verejnej správe, dovolenkové preukazy a ďalšie normy, ktoré výrazne zdvihli verejné výdavky.

Milan Gura: „Je pre mňa nepochopiteľné, že človek, ktorý navrhoval ďaleko drastickejšie zvyšovanie daní, teraz „bojuje“ proti ich zvýšeniu. A to spôsobom jemu asi najbližším. Opäť vťahuje do problematiky obyvateľov nášho mesta a opäť systematicky klame a zavádza. A opäť petíciou. Vnáša do nášho mesta nepravdivé informácie a veľmi negatívnu náladu. Po jeho odvolaní som tušil, že to nezostane bez reakcie, no až takéto neseriózne konanie som nečakal. Som z toho veľmi sklamaný. Áno, hovorím o bývalom zástupcovi Marcelovi Šulovi.“