Presunúť na hlavný obsah

Nikdy neuprednostním nezodpovedných pred slušnými ľuďmi - reakcia primátora Milana Guru na vyjadrenie bývalej riaditeľky DOMBY-tu

Novinky

Pred pár dňami na sociálnych sieťach rezonovala téma Moyzesovej ulice. Požiadali sme o stanovisko primátora mesta Ing. Milana Guru.

Ing. Milan Gura: „Na úvod by som chcel povedať, že nikdy neuprednostním nezodpovedných ľudí pred tými, ktorí si svoje povinnosti plnia. Ješitné konanie bývalej riaditeľky chápem. Je prirodzené, že keď bola poslancami odvolaná tak mala potrebu si „kopnúť“.  Samozrejme si „kopla“ do mňa. Práve ona bola takmer rok zodpovedná aj za bytový dom na Moyzesovej ulici.  Vráťme sa k podstate. Z celého jej vyjadrenia ma však zarazili hlavne jej tvrdenia ohľadom bytového domu na Moyzesovej ulici.

Problém na Moyzesovej ulici sa ťahá v podstate už od pádu komunizmu v našom štáte. Prakticky ihneď po mojom prvom nástupe do funkcie primátora som sa začal tomuto problému venovať. Postupne sa nám darilo robiť poriadok. Spomeňme si početné televízne štáby, množstvo printových médií, ktoré naše mesto dávali za vzor ostatným samosprávam, ako sa popasovať s občanmi, ktorí nie sú ochotní si plniť svoje povinnosti. Jednoducho sme si povedali, že zákon platí pre každého. Neexistuje žiaden dôvod, pre ktorý by museli zodpovední obyvatelia doplácať na tých nezodpovedných. Samozrejme že sa vždy investovalo do nevyhnutných opráv, revízií a ďalších vecí za ktoré sme niesli a nesieme zodpovednosť. No ak sa niekto otvorene odmieta prispôsobovať normálnemu spôsobu života, je preto absurdné, aby z daní riadne žijúcich ľudí mu bol neustále rekultivovaný byt, ktorý do roka zničí.

Podľa tvrdení bývalej riaditeľky by asi bolo najlepšie, aby sme komplet zrekonštruovali, preinvestovali nemalé finančné prostriedky na úkor Vás občanov mesta. To naozaj máme v rozpočte vyčleniť jeden milión eur a opraviť to tam? Ako by to vnímali zodpovední obyvatelia, ktorí si  plnia svoje povinnosti voči štátu a aj mestu? Komu z obyvateľov opravuje mesto byty? Pýtam sa: to sa majú obyvatelia poskladať, a na vlastný úkor zveľadiť niečo, čo sa takmer s určitosťou zničí a zdevastuje opäť? Tak potom teda OK. Nebudeme svietiť, vyvážať smeti, nebudeme realizovať žiadne opravy ciest, zimná údržba nebude, kultúrne podujatia pre všetkých spoplatníme, opatrovateľskú službu pre seniorov zrušíme, dotácie pre športovcov neposkytneme ...

Toto je predstava bývalej riaditeľky? Koho záujmy háji?"