Presunúť na hlavný obsah

Čadca stojí pred prvým krokom k naplneniu volebného sľubu o Dome športu

Šport

Primátor Milan Gura sa pred voľbami Čadčanom okrem iného zaviazal, že sa všetky športové kluby v meste podarí dostať pod jednu strechu.

„Odkúpime futbalovú tribúnu a rekonštrukciou vytvoríme domov pre športové kluby v meste,“ takto znel sľub.

Na program najbližšieho mestského zastupiteľstva sa dostáva bod, ktorý smeruje k naplneniu tohto bodu. Mesto chce definitívne odkúpiť budovu futbalovej tribúny, ktorá je nateraz súkromným majetkom. Budova nie je v ideálnom stave – naopak. Bude potrebné do nej veľa investovať. Mesto sa však podujalo k tomuto kroku, aby pomohlo vytvoriť športové zázemie pre športové kluby.

Vznikne nové „útočisko“ pre športovcov v gescii mesta. Tým, že futbalová tribúna nie je nateraz vo vlastníctve samosprávy, je prekážkou v rozvoji, v obnovení okolia i vytvoreniu stabilného zázemia mnohým klubom. Kúpou majetku mesto lokalitu zveľadí a atmosféru športovej činnosti posunie na vyššiu úroveň.

Kúpna cena budovy bola stanovená odborným znaleckým posudkom na výšku 217 tisíc Eur. Vedenie mesta prichádza pred poslancov s návrhom, aby nehnuteľnosť splácalo mesto postupne. 17 tisíc Eur zaplatí Čadca pri prevode, zvyšnú cenu bude splácať po dobu dvoch rokov.

O historickom kroku realizácii projektu Domu športu rozhodnú poslanci na rokovaní mestského zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční 6. Mája.