Presunúť na hlavný obsah

Na čadčianskom skateparku pretekalo celé Slovensko

Šport

V sobotu 8. augusta sa čadčiansky skatepark stal centrom adrenalínových športov. Uskutočnila sa tu veľká akcia BMX Contest a išlo o vôbec prvú akciu takéhoto charakteru, ktorá sa tu uskutočnila. Zišli sa tu jazdci z celého Slovenska a Čiech. Jeden z tých, kto stojí za touto akciou - Miro Nečeda, k tomu povedal: "Aj to, z akej diaľky tu dnes prišli pretekári, svedčí o tom, že skatepark v Čadci má výbornú úroveň a dobré meno ďaleko za naším mestom".

O čom vlastne BMX contest bol? Išlo o súťaž, v rámci ktorej chalani predvádzali rôzne triky, napr. skákali do výšky, obtáčali bicykel popod seba, nechýbali premety  a rôzne iné extrémne kúsky.

Porora ich hodnotila podľa obtiažnosti, tiež podľa výšky a štýlu. Tí, čo dostali najviac bodov, postúpili do veľkého finále - Best Trick, v ktorom sa rozhodlo o celkovom víťazovi.

Okrem toho sa súťažilo v kategórii Game of Skate a Rat Race (závod okolo parku). Samotné finále Best Trick prinieslo vyvrcholenie ako sa patrí. Skákalo sa vysoko, nechýbali tvrdé pády a pot na čelách pretekárov signalizoval, že každý šiel svoje maximum. Jednoducho všetko to, čo tento šport potrebuje. Klobúk dole pred umením mladých chalanov, ktorí na čadčianskom skateparku ukázali, že pre nich "fyzikálne zákony neplatia".

Fantastické preteky nakoniec priniesli tieto výsledky:

BMX:

  1. Erik Krotký (Spišská nová Ves)
  2. Andreas Fiore (Spišská nová Ves)
  3. Marek Žabka (Námestovo)

Game of skate (GOS)

  1. Dominik Hreus (Žilina)

Best Trick

  1. Petr Edler (Ostrava)
  2. Rat Race (závod okolo parku)
  3. Peter Hulka(Žilina)

Aj napriek obrovskému úspechu skateparku domáci chalani nezaháľajú. Prednedávnom tu pribudla jedna nová náročná prekážka a už najbližších dňoch sa bude skákať do molitanu. Ako povedal Miro: "Chceme tu vybudovať špičkový skatepark."

Chalanom držíme palce a veríme, že prestíž čadčianskeho skateparku sa bude šíriť ďaleko za naše hranice, tak ako doteraz.

Galéria