Presunúť na hlavný obsah

Volejbal - Ženy ukončili súťaž, kadetky čakajú ešte dva zápasy

Šport

1.liga ženy Stred

TJ Mladosť Považská Bystrica – TJ Lokomotíva Čadca

0:3 (12:25, 22:25, 14:25) a 0:3 (18:25, 14:25, 23:25)

Piatkový duel žien Čadca a Považskej Bystrice bol jednoznačný, kde o víťazovi nebolo pochýb. Domáce hráčky boli síce nabudené a hrali oduševnene, ale kvalita bola na strane hráčok TJ Lokomotíva. Bol to posledný zápas sezóny 2014/15 a Čadčianky sa v súťaži SVF umiestnili na 5. mieste.

Zostava: Ondrejková (c), Jurišová, Šumpíková, Marjaková, M. Kováčiková, Oravcová.

Tréner Peter Gramblička ďakuje hráčkam za predvedené výkony počas celej súťaže a zodpovedný prístup k tréningom a zápasom.

M SR OS Kadetky II. tr.

TJ Oravan Námestovo – TJ Lokomotíva Čadca

3:0 (25:18, 26:24, 25:14) a 0:3 (25:27, 13:25, 22:25)

V 16. kole vycestovali kadetky TJ Lokomotíva do Námestova, k susedovi v tabuľke.

Prípadnými víťazstvami v oboch zápasoch sa mohli bodovo dotiahnuť na súpera. Ráno si museli privstať a podľa toho vyzeral aj prvý set, ktorý čadčianske kadetky prehrali na 18 bodov. Avšak druhý set už nebol celkom márny a málo chýbalo,  aby ho vyhrali. Bohužiaľ  vlastné chyby Čadce - pokazené podanie či útok ich stáli víťazstvo v tomto sete. V treťom sete, trochu zdecimované z tesnej prehry predchádzajúceho setu, chvíľu trvalo kým sa znova našli, ale bolo už bohužiaľ neskoro a zápas prehrali.

Druhý zápas sa začal veľkou bitkou o prvý set. V závere setu, keď hráčky kazili  podania na jednej či druhej strane, set nakoniec s trochou šťastia vyhrali Čadčianky. Potom už hráčky z Čadce, posmelené ziskom setu, spresnili hru,  začali nebojácne podávať, čo domáce hráčky viditeľne zaskočilo. Ani striedania v tíme Námestova nepomohli,  Čadca získala po druhom aj tretí set a zaknihovala si ďalšie víťazstvo.

Zostava: Bičárová, Minarovičová, Poláčková, Hadidová, Truchlá, Klieštiková, Slovjaková.

Tréner: Peter Gramblička

Kadetky v súťaži čakajú ešte dva zápasy – na domácej pôde s Rimavskou Sobotou a vycestujú do Novote.

6. ročník RBVL tím BVC Čadca ukončil opäť piatym miestom

Medzinárodná amatérska volejbalová liga „Región Beskydy“ (RBVL) si v nedeľu 22. marca zapísala do svojej histórie už 6. ročník. Od 1. ročníka tejto ligy boli účastníkmi aj Čadčania. Prvý ročník odohrali volejbalisti pod záštitou TJ Lokomotíva Čadca. Po úspešnej premiére, kedy skončili na 5. mieste, sa odhodlali pokračovať v lige až do tohto ročníka, ale už ako BVC Čadca. V každoročne zvyšujúcej sa hernej i organizačnej úrovni a rastúcemu počtu tímov sa dokázala Čadca presadiť a udržať si miesto medzi najlepšími družstvami ligy. Spolu s Turzovkou sú jedinými zástupcami Slovenska v RBVL. Liga sa hrá vo Frýdku-Místku a v tomto ročníku mala rekordný počet družstiev – 36, v skupine A 16 a v skupine B 20. Družstvo BVC Čadca hralo v skupine A a po nedeľnom play-off obsadilo 5. miesto.

Družstvo sa po minulom ročníku, kedy skončilo v druhej osmičke, dokázalo zmobilizovať, zabojovať na každom základnom turnaji, a tak sa dostať do bojov o medailové miesta.

V play off  ich čakal prvý dôležitý zápas s Wadovicami (POL), ktoré v základnej časti Čadca porazila. No nedeľný zápas sa nevyvíjal podľa ich predstáv a prehra 0:2 (18:25, 17:25) ich posunula do stretnutí o 5. – 8. miesto. Táto prehra mrzela, ale členov tímu nezlomila. Ďalšie zápasy Čadce s Antifertýmom (CZK) a Veteránmi (CZK) už boli v ich réžii, keď hladko vyhrali 2:0 (25:16, 25:11), resp. 2:0 (25:13, 25:16). Tým si potvrdili už tradičné 5. miesto.

Na tomto umiestnení majú podiel všetci hráči, ktorí sa zúčastnili piatich základných turnajov, lebo práve tu sa zbierali body do záverečného turnaja. I keď boli turnaje, kedy nastupovala Čadca v oklieštenej zostave, niekedy aj so zranenými hráčmi, predsa to nevzdala a dosiahla svoj minimálny cieľ. Sme vďační každej hráčke a hráčovi, ktorí sa zaslúžili o toto umiestnenie, lebo skĺbiť pracovné a rodinné povinnosti so súťažou náročnou na čas si vyžaduje veľkú dávku odhodlania.

Zostava družstva v play off: Zuzana Palariková, Iveta Korená, Kristína Pavlíková, Monika Jurišová, Andrej Maslík, Juraj Konečný, Jakub Rautner, Róbert Šotkovský, Stanislav Palarik.

Okrem týchto hráčov sa základných turnajov zúčastnili a cenné body vybojovali aj Igor Minarovič, Juraj Pecár, Dana Pavlíková a Janka Šimanicová.

Celú organizáciu účasti BVC v RBVL mala pod palcom Zuzana Palariková.

Galéria