Presunúť na hlavný obsah

Finálová dráma priniesla titul borcom z Čadce

Šport

Prvý z vrcholov mládežníckej stolnotenisovej sezóny sa uskutočnil v nedeľu 17. apríla. V Čadci sa bojovalo o tituly majstrov Slovenska v súťaži družstiev staršieho žiactva.

Na Kysuce zavítal ako delegát majstrovstiev generálny sekretár Slovenského stolnotenisového zväzu Anton Hamran, ktorý spoločne s predsedom Mestského stolnotenisového klubu Čadca Mariánom Kapustom otvoril nedeľňajší šampionát. O medaily bojovalo osem chlapčenských a šesť dievčenských družstiev, ktoré si účasť vybojovali cez sieť dlhodobých krajských súťaží a v následnej kvalifikácii.

Pozornosť domácich priaznivcov sa sústreďovala najmä na kvarteto Samuel Cyprich, Filip Delinčák, Martin Kapusta a Jakub Goldír. Táto generácia vybojovala za stolmi titul majstrov Slovenska v kategórii mladších žiakov pred dvoma rokmi a svoj úspech chcela napodobniť aj teraz. V ceste im však stál najmä silný Vranov nad Topľou, ambície mali aj hráči Valalík či Námestova, ktoré sa malo opierať o body slovenskej jednotky Dalibora Dika.

Čadčania však začali nekompromisne. Leopoldov zdolali 3:0 a víťazne si počínali aj v dueli so spomínaným Vranovom. Šláger skupinových zápasov vyhral MSK 3:2, keď dva body urobila jednotka Čadce Samuel Cyprich, ktorý otočil aj ťažký zápas s rivalom Samuelom Fečom. Bod pridal Filip Delinčák.

Domáci vyhrali aj tretí duel, Novú Baňu/Podlužany porazili 3:0 a do semifinále išli z prvej priečky.

Na ceste za finále im stála Karlova Ves. Aj v tomto zápase podali Čadčania zodpovedný výkon a vyhrali 3:0. Ich súper vzišiel z druhého semifinále. Vranov vyhral s Valalikmi hladko 3:0 a chcel Čadčanom vrátiť prehru zo skupiny.

Zápas o zlato začali lepšie hostia. Samuel Fečo, jednotka Vranova, porazil Filipa Delinčáka. Uspela však aj jednotka Čadce, Samuel Cyprich vyrovnal na 1:1. Na rad prišiel jeden z kľúčových duelov. Na strane Čadce dostal dôveru Martin Kapusta a nesklamal. Napriek tomu, že v poslednej dobe nepodával presvedčivé výkony, zdolal o 19. miest vyššie postaveného hráča v slovenskom rebríčku sústredeným a bojovným výkonom 3:0. Domáci boli na koni, no súboj jednotiek tento raz zvládol nie domáci, ale Vranovský Samuel. Fečo zdolal Cypricha a vyrovnal na 2:2. O všetkom sa rozhodovalo v súboji Delinčáka a Petríka. Pevnejšie nervy ukázal vo vypätom zápase domáci hráč, vyhral 3:1 a Čadca tak získala majstrovský titul.

Radoslav Blažek, tréner MSK Čadca: „Už pred šampionátom som musel riešiť problém, s ktorým by sa veľmi radi stretávali aj v iných kluboch. Množstvo kvalitných hráčov, no hrať mohli len štyria. Samuel Cyprich a Filip Delinčák mali byť prirodzene ťahúňmi, no v boji o zvyšné dve miesta, ktoré mali patriť Martinovi Kapustovi a Jakubovi Goldírovi, sa pred týždňom v rámci Slovenského pohára starších žiakov výrazne prihlásili Radoslav Šramo a Michal Kapusta. Turnajom sme prechádzali viac-menej bez problémov. Otázkou boli najmä duely s Vranovom nad Topľou, no oba chlapci ich skvele zvládli. Ich celkový výkon možno hodnotiť len kladne. Samuel Cyprich sa ukázal ako správny ťahúň, spolu so Samuelom Fečom bol najlepším hráčom turnaja. Jeho jedinú prehru mu nemožno vyčítať. Jakub Goldír si odohral svoje. Vo veku najmladšieho žiaka uzavrel skvelým výkonom semifinálový zápas na 3:0 a v skupine výrazne potrápil silného Filipa Petríka. Ako veľký bojovník sa ukázal Martin Kapusta. Zapol v pravý moment, hral pre tím a podal svoj najlepší výkon v celej sezóne. Ten v súboji s Michalom Fečom vo finále za stavu 1:1 možno označiť za bezchybný. A celé to dokončil Filip Delinčák. Ten celý deň podával spoľahlivé výkony a zvládol aj psychicky náročný rozhodujúci zápas. Chlapci zaslúžene získali titul a my všetci v klube veríme, že nás raz nahradia v extralige. Gratulácia okrem tohto kvarteta však patrí aj všetkým chalanom, ktorí bojovali na krajských kolách a pomohli Čadcu dostať na MSR.“

Výsledky MSK Čadca

Skupina B

  • MSK Čadca – MSTK Leopoldov 3:0, S. Cyprich, Delinčák a Ma. Kapusta po 1.
  • MSK Čadca – MŠK VSTK Vranov nad Topľou 3:2, S. Cyprich 2, Delinčák 1 – S. Fečo a Petrík po 1.
  • MSK Čadca – STK Nová Baňa/Podlužany 3:0, S. Cyprich, Delinčák a Ma. Kapusta
po 1.

Semifinále

MSK Čadca – ŠKST Karlova Ves 3:0, S. Cyprich, Delinčák a Goldír po 1.

Finále

MSK Čadca – MŠK VSTK Vranov nad Topľou 3:2, S. Cyprich, Delinčák a Ma. Kapusta po 1 – S. Fečo 2.

Konečné poradie

  1. MSK Čadca,
  2. MŠK VSTK Vranov nad Topľou,
  3. STO Valaliky,
  4. ŠKST Karlova Ves,
  5. TJ Oravan Námestovo,
  6. STK Nová Baňa/Podlužany,
  7. STK Vráble,
  8. MSTK Leopoldov.

Galéria