Presunúť na hlavný obsah

Ožíva obľúbený priestor. Chatka Kurty Žarec – oddych, relax a šport.

Šport

Obyvatelia sídliska Žarec sa môžu tešiť a pomaly si začať naplno vychutnávať jedno príjemné zákutie, kde na jednom mieste nájdu priestor na oddych, posedenie i šport.

Mestský priestor + nájomca s projektom = pekný športovo-oddychový areál

Chatka na Žarci a priľahlé športoviská prešli plánovanou rekonštrukciou a čo je inšpirujúce, prevádzkovateľ, ktorý má priestory v prenájme od Mesta Čadca, plní predsavzatia. Areál ožíva nielen podľa dohody a plánu, ale hlavne podľa gusta návštevníkov. Chatka či donedávna spustnuté kurty na Žarci sa pomaly stávajú útulným a kultúrnym prostredím. A keď sa zrealizujú všetky plány, budú môcť byť pyšní na tento areál nielen domáci.

Čo vám areál ponúka už dnes?

Hneď pri vstupe vás, znalých, poteší opravená prístupová cesta. Pred chatkou nájdu zaujímavo riešené posedenie hlavne mamičky s deťmi. Za chatkou sa nachádza vynovená zväčšená a krytá terasa s možnosťou grilovania. Samotná chatka je zvnútra i zvonku „revitalizovaná“, dýcha novotou. Vnútri sa ponúka na prízemí príjemné „väčšie“ posedenie, na poschodí nefajčiarska menšia miestnosť, obe s možnosťou rezervácii. Okrem nápojov sú v ponuke aj drobnosti na zahryznutie.

Tenisové kurty a nové pieskové ihrisko

Zo športovísk sú zatiaľ pripravené dva kvalitné antukové dvorce s opraveným pletivom a tienidlami. Pred dokončením je piesková plocha, ktoré nebude len beachvolejbalovým ihriskom, ale vyšantiť sa na nej bude dať aj pri plážovom futbale, bedmintone či ringu. Opravené boli sčasti aj tribúnky na priľahlom kopci.

 

  • sledovanie športových prenosov (dnu i na terase)
  • rodinné a firemné posedenia, grilovačky
  • tenis na dvoch kvalitných dvorcoch
  • beachvolejbalový a plážový futbal

 

Ostrá skúška, prvá väčšia akcia

Prvý augustový víkend 6. - 8.8.2016 zažije areál prvú väčšiu športovú akciu, na novootvorenom beachvolejbalovom ihrisku sa uskutoční záverečný tretí turnaj mestskej beachovej série.

Prevádzkovatelia majú smelé plány, ale nepredbiehajme, dôležité je, že priestor doslova z mesiaca na mesiac opeknieva a uvidíme, čo nás čaká. Možno sa potešíme z malého amfiteátru či umelej trávnatej plochy. Nechajme sa prekvapiť a hlavne držme palce.

Oddychovo-športový areál nájdete v Čadci na sídlisku Žarec za posledným výškovým panelákom, resp. „čínskym“ múrom smerom do Vojtov. Kontakt: 0907 098 413, facebook Kurty Žarec.