Presunúť na hlavný obsah

Čadčianske futbalové Vianoce. Štefanský pohár – Memoriál M. Piteľa 21. (17.) roč.

Šport

28. december 2016
Novoročné Turnaje mládeže 9. roč.
29. december 2016
Mestská športová hala Pratex Čadca

Športový sviatok sa nezadržateľne blíži, organizátori populárnej exhibície pripravili znovu atraktívne podujatie, ktoré v rámci svojho druhu nemá zrejme na Slovensku konkurenciu. Do diára si poznačte dôležitý dátum, pretože v stredu 28. decembra to bude v športovej hale Pratex Čadca opäť žiť! Jedným z hlavných partnerov bude aj mesto Čadca a garantom celej akcie je už po osmnástykrát raz Milan Gura, primátor mesta Čadca.

Olympijskí víťazi, majstri sveta, majstri Európy...

Futbalový turnaj za účasti 10 firemných tímov odštartuje o 9.00 a finále je na programe o 19.15 hod. Ale pozor, oplatí sa prísť v ktorúkoľvek hodinu a najlepšie čím skôr. Dvadsaťosem duelov v pavúku turnaja je riadna porcia kvalitných stretnutí a k tomu vás čaká už od obeda množstvo sprievodných akcií a vystúpení. Na Kysuce skutočne zavítajú držitelia zlatých olympijských medaily či majstri sveta. Diváci sa totiž môžu tešiť na exhibičný duel ČESKOSLOVENSKÝ LEV vs LEGENDY KYSÚC. V tíme Československého Leva, ktorý združuje osobnosti športu a kultúry Česka a Slovenska, sa predstaví aj majster sveta hokejista Róbert Petrovický, dvojnásobná olympijská víťazka Elena Kaliská či bronzový Jozef Gönci a okrem napríklad Laca Jurkemika bude futbalistov zastupovať hviezda MS v Taliansku (1990) Tomáš Skuhravý, ale aj majster Európy (Belehrad 1976) a olympijský víťaz (Moskva 1976) Jozef Štambachr.

Peter Pekárik a úspešná 21-tka a Pavel Hapal

Desať družstiev bude tradične hrať základnú časť turnaja v dvoch päťčlenných skupinách, len prvý dvaja sa prebojujú do finálových duelov a aj preto je dobré prísť čím skôr. Na čadčianskej palubovke sa predstavia desiatky hráčov prvo a druholigových klubov zo Slovenska aj spoza hraníc a nielen českých. Nielen reprezentanti Peter Pekarík (Hertha Berlín), Kornel Saláta, Jano Mucha (obaja Slovan Bratislava), Stanislav Lobotka (FC Nordsjælland), Ján Greguš (FC Kodaň), ale mnohí ďalší budú baviť celý deň. Do Čadce by mal premiérovo zavítať Pavel Hapal, tréner repreznetácie U21, ktorá sa prebojovala na šampionát Majstrovstiev Európy (Poľsko 2017). Medzi hosťami, ktorí Štefanský pohár navštevujú nielen oficiálne, ale jednoducho sa u nás cítia dobre, nebude chýbať Ján Kováčik, prezident SFZ, či Juraj Čurný, hovorca SFZ známy aj z projektu Chart Schow.

Tajné prekvapenie v programe a atraktívna novinka pre všetkých

Tombola so zájazdom špičkový európsky futbal, občerstvenie a servis pre návštevníkov, moderátorské duo Merčiak – Hlavena, kvalitný zvuk a LED projekcia, obsah pozvánky je opäť nabitý a bohatý. Do pozornosti však organizátori dávajú novinku: Súťaž v rýchlosti strely! Áno, v hale bude merač/radar, ktorý bude zaznamenávať  rýchlosť alebo ak chcete silu strely. Do súťaže sa okrem hráčov zapoja aj diváci a pre víťaza je pripravená hodnotná cena. Medzi hráčmi máme niekoľkých favoritov. Zvíťazí Ľubomír Michalík alebo jeho spoluhráč z Dunajskej Stredy Ákosz Szarka? Miešať karty bude chcieť aj Martin Mikovič z Trnavy či Lukáš Haraslín z Lechie Gdaňsk a mnohí ďalší. V hlavnom sprievodnom vystúpení sa predstaví opäť hviezdne zoskupenie známe z televíznych obrazoviek, ktorého meno však organizátori ešte neprezradia.

Mládežnícka tradícia pokračuje

Napriek pochybnostiam a zbytočným otázkam budú súčasťou čadčianskych futbalových Vianoc aj mládežnícke turnaje. Aj keď z objektívnych príčin v inom formáte, ale možno o to atraktívnejšie. A najmä pre kategóriu dorastencov, pretože hráči narodení v roku 1998 a ml. odohrajú hneď deň po hlavnom turnaji jeden veľký a kvalitný turnaj s väčšinou zázemia a servisu z hlavného Štefanského pohára. Turnaj dorastencov (10 pozvaných  tímov) sa teda uskutoční 29.12. 2016 (10.00 – 19.00) a počas dňa dostane priestor aj miniturnaj prípraviek.

Štefanský pohár na facebooku

Všetky aktuálne novinky o turnaji nájdete aj na našej facebook stránke Štefanský pohár memoriál Milana Piteľa.