Presunúť na hlavný obsah

1. Hry Vyšehradskej štvorky v Poľsku, volejbalistky Čadce podržali Slovensko

Šport

Na prvých hrách Vyšehradskej štvorky, ktoré sa uskutočnili v Poľskej Wegierskej Górke v dňoch 19.- 21.09. 2017 sa zúčastnili športovci štyroch krajín v kategórii mladšieho žiactva v mini volejbale, hádzanej a v ľahkej atletike. Športovci krajín Poľsko, Slovensko, Česko a Maďarsko bojovali o víťazstvo v jednotlivých športoch a zároveň aj ako skupina o celkové umiestnenie svojej krajiny.

Usporiadateľmi bolo oslovené aj mesto Čadca, ktoré prihlásilo na tieto hry svoje volejbalové družstvo. Slovensko reprezentovali volejbalistky z Čadce, hádzanári z Námestova a za ľahkú atletiku pretekali dievčatá a chlapci z Liptovského Mikuláša.

V skupine mini volejbalu Čadčianky (foto zľava - Kamila Davidová, Petra Bukovanová, Michaela Bzdilíková, Ema Lukašíková,  Emma Sventeková, Gréta Oravcová, Beáta Lukašíková, Milota Pišteková, Kristína Mayerová, Simona Trlíková), ktoré viedla trénerka Ing. Elena Grambličková vybojovali pre Slovensko I. miesto.

V skupine hádzanej chlapci z Námestova skončili na IV. mieste a dievčatá a chlapci z Liptovského Mikuláša vybojovali v atletike 2 x III miesto.

O víťazovi vyrovnaných zápasov vo volejbale rozhodol pomer lôpt. Výsledky volejbalu:

  1. Slovensko (Čadca) (ratio 1,09)
  2. Poľsko (ratio 1,01)
  3. Česko (ratio 0,9)
  4. Maďarsko (ratio 0,24)

V celkovej klasifikácií  Slovensko obsadilo III. miesto a mladučké Čadčianky doniesli domov dva krásne poháre, malý pre volejbal a veľký pre Slovensko. Celkové poradie:

  1. Poľsko
  2. Maďarsko
  3. Slovensko
  4. Česko

Pozvánka na volejbal

VO TJ Lokomotíva Čadca pozýva na prvé zápasy súťažného ročníka 2017/2018. Zápasy sa odohrajú v telocvični ZŚ Rázusova v Čadci.

  • V sobotu dňa 7.10. o 10,00 hod. staršie žiačky Čadca – Poltár.
  • V nedeľu dňa 8.10. o 9,00 hod. mladšie žiačky Čadca – Pov. Bystrica B

Galéria