Presunúť na hlavný obsah

III. Zimným hrám prialo aj počasie

Šport

V utorok 13. marca 2018 sa v areáli Športcentra v Oščadnici konali v poradí už 3. Zimné hry O pohár primátora Čadce, v rámci ktorých si zmerali svoje sily žiaci II. stupňa základných škôl v Čadci. Do športového zápolenia sa zapojilo 185 žiakov z piatich škôl. Súťažilo sa v dvoch disciplínach. Po slávnostnom otvorení hier primátorom Milanom Gurom a zložení sľubu odštartoval obrovský slalom. Na štart sa postavilo 135 chlapcov a dievčat. Druhá disciplína – preteky 5-členných bobových štafiet chlapcov a dievčat priniesla aj veľa zábavy. Preverila najmä rýchlosť a obratnosť našich školákov.

Počas celého dňa panovala na svahu skvelá športová atmosféra, všetci súťažili v duchu fair-play a navyše – zimným hrám prialo aj počasie. Na vynikajúco pripravenom svahu podávali pretekári veľmi dobré výkony. Zvíťaziť však mohli len tí najlepší. Mesto Čadca ako hlavný organizátor ocenilo v každej disciplíne v troch kategóriách troch najlepších pretekárov. A nielen to. Bodovali vždy desiati najlepší v každej kategórii. Každá škola sa snažila pripísať na svoje konto čo najviac bodov, aby sa v závere hier mohla pýšiť ziskom putovného pohára, ktorý víťaznej škole venoval primátor Milan Gura. Pohár na III. Zimných hrách vďaka svojim šikovným žiakom získala Základná škola na Rázusovej ulici. Prevzala tak víťaznú trofej od svojej sesterskej ZŠ J. A. Komenského, ktorá zvíťazila v predchádzajúcich dvoch ročníkoch. Medaily, diplomy a ceny odovzdali v závere podujatia víťazom Ján Polák, vedúci oddelenia školstva, kultúry, mládeže a športu a Peter Jurga – riaditeľ Centra voľného času v Čadci. Odmenou pre deti bolo aj to, že si mohli popri súťažení, aj dosýta voľne zalyžovať a užiť si slniečko a zdravý vzduch.

V tradícii organizovania zimných hier bude Mesto Čadca aj naďalej pokračovať. Organizovaním zimných a už tradičných letných športových hier, ktoré sa každoročne  konajú pri príležitosti MDD, podporuje mesto myšlienku správneho všestranného rozvoja detí predškolského a školského veku, najmä dostatok pohybu a športu v prírode.

Výsledky III. zimných hier

Obrovský slalom

Mladší žiaci

  1. Vladimír Čarnecký (ZŠ – Rázusova)
  2. Oliver Pawlus (ZŠ – M. R. Štefánika)
  3. Jakub Adamove (ZŠ – Rázusova)

Mladšie žiačky

  1. Alica Hudeková (ZŠ Rázusova)
  2. Alica Rebrošová (ZŠ – Rázusova)
  3. Natália Dejová (ZŠ Horelica)

Starší žiaci

  1. Patrik Šutý (ZŠ Podzávoz)
  2. Adam Hrdinák (ZŠ J. A. Komenského)
  3. Samuel Raček (ZŠ – M. R. Štefánika)

Staršie žiačky

  1. Zuzana Vancelová (ZŠ – Rázusova)
  2. Anita Kubašková (ZŠ J. A. Komenského)
  3. Klára Strýčková (ZŠ Podzávoz)

Dorastenci

  1. Tomáš Tuchyňa (ZŠ J. A. Komenského)
  2. Lukáš Polák (ZŠ – Rázusova)
  3. Jakub Hamacek (ZŠ – M. R. Štefánika)

Dorastenky

  1. Beáta Budošová (ZŠ J. A. Komenského)
  2. Tamara Straková (ZŠ J. A. Komenského)
  3. Emma marťáková (ZŠ – M. R. Štefánika)

Boby, 5-členné štafety

Dievčatá

  1. ZŠ – M. R. Štefánika
  2. ZŠ - Rázusova
  3. ZŠ Podzávoz
  4. ZŠ J. A. Komenského
  5. ZŠ Horelica

Chlapci

  1. ZŠ – M. R. Štefánika
  2. ZŠ J. A. Komenského
  3. ZŠ – Rázusova
  4. ZŠ Podzávoz
  5. ZŠ Horelica

Celkové poradie škôl

  1. ZŠ – Rázusova
  2. ZŠ J. A. Komenského
  3. ZŠ – M. R. Štefánika
  4. ZŠ s MŠ Podzávoz
  5. ZŠ s MŠ Horelica

Víťazom blahoželáme.

III. ročník Zimných hier pre čadčianskych školákov pripravili a zorganizovali Mesto Čadca, Centrum voľného času v Čadci, jednotlivé mestské základné školy v spolupráci s Júliusom Gánoczym, vedúcim Športcentra v Oščadnici. Cenu pre víťaznú školu venovala spoločnosť Cleanex. Partnerom hier bol aj Penzión Gájuz Oščadnica. Mesto Čadca ďakuje všetkým spoluorganizátorom a partnerom podujatia za spoluprácu a podporu. O rok dovidenia.

Galéria