Presunúť na hlavný obsah

Slovenský Superpohár v požiarnom útoku 2018

Šport

Čadca, 13. október 2018

Druhá októbrová sobota patrila na Kysuciach dobrovoľným hasičom z celého Slovenska. Ukončenie sezóny a usporiadanie významnej súťaže v požiarnom útoku mali za úlohu dobrovoľní hasiči z obce Podvysoká. Tí svoju úlohu splnili na výbornú a okrem menšieho zranenia všetko dopadlo podľa predstáv súťažiacich aj hostí.

Otvorenie súťaže poctil svojou návštevou aj generál JUDr. Alexander Nejedlý, prezident Hasičského a záchranného zboru. Spoločne s primátorom mesta Ing. Milanom Gurom a plk. Jaroslavom Kapusniakom (krajským riaditeľom HaZZ v Žiline) popriali súťažným družstvám veľa šťastia pri športových výkonoch. Neskôr prišiel súťaž podporiť aj prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany Pavol Ceľuch.

Počas celého dňa súťažili družstvá zo 69 dobrovoľných hasičských zborov z celého Slovenska v dvoch kategóriách – muži a ženy. Na zapísanie najlepších časov mali DHZ dva pokusy. Medzi najlepšími sa umiestnili hasiči z Poľného Kesova s výsledným časom 14,16 sekundy na treťom mieste. Striebornú priečku obsadili členovia zo Zbory s časom 14,03 sekundy a najlepší výsledný čas odbehlo družstvo Stupné s časom 13,96 sekundy.

Ani ženy nezaostávajú v kráľovskej disciplíne hasičského športu a snažili sa podať čo najlepšie výkony. Na bronzovej priečke sa umiestnili ženy zo Spišského Štvrtka s časom 17,13 sekundy. Ako druhé skončili členky družstva Janík FIRE TEAM, ktoré mali výsledný čas 17,09 sekundy a zlatú priečku si zaslúžili hasičky z Dežerice – Vlčkovo s časom 17,09 sekundy. Medzi prvým a druhým miestom podľa pravidiel rozhodol lepší zostrek na druhých prúdoch.

Za usporiadateľov SSP 2018, hasičov z Podvysokej by sme sa chceli poďakovať všetkým zúčastneným družstvám, hosťom, Mestu Čadca za možnosť realizácie, členom DHZO Čadca za pomoc pri organizácii a všetkým sponzorom za podporu a vecné ceny.

Autor: Jana Oravcová

Galéria