Presunúť na hlavný obsah

V Čadci sa vybuduje nové hokejbalové ihrisko

Šport

Ilustrácia irhiska

Zvýšený záujem o hokejbal a zlý technický stav jestvujúceho hokejbalového ihriska motivoval vedenie mesta postaviť nové ihrisko. Už len pár dní a sen čadčianských hokejbalistov sa premení na skutočnosť.

Po výstavbe letného kúpaliska, odkúpenia tribúny a pozemkov pri športovej hale na ulici Športovcov ide o ďalšiu výraznú investíciu do športu.

„Mesto Čadca začína stavať nové ihrisko v priestore, kde teraz stojí pôvodné hokejbalové ihrisko. Už len pár dní nás delí od podpísania zmluvy so zhotoviteľom, ktorý zíde z verejnej obchodnej súťaže a môže sa začať stavať. Podmienkou je ukončiť práce a odovzdať nové ihrisko na tradičný turnaj počas Bartolomejských hodových slávnosti." uviedol primátor Milan Gura.

Prvá etapa stavby bude stáť radnicu 170 tisíc Eur

Z rozpočtu mesta Čadca je na prvú etapu vyčlenená čiastka 170tisíc Eur. Za túto sumu sa vybuduje nové hokejbalové ihrisko, mantinely, striedačky. Ihrisko bude vyhovovať požiadavkám tréningov aj zápasov najvyššej hokejbalovej súťaže. Bez rečí a zavádzania, ktoré nepomáhajú športu, ideme pracovať. Plníme memorandum tak ako sme sľúbili, dodal primátor.

Na projekte pracovali aj samotní hráči

Zhotoviteľom projektu zapracoval do návrhu požiadavky a postrehy samotných hráčov.