Presunúť na hlavný obsah

120 tisíc na podporu športu v meste

Šport

Aprílové zastupiteľstvo potešilo športovcov, ktorým sa prerozdeľovala schválená dotácia vo výške 120 tisíc eur na podporu športu. Tie sa prerozdelili na činnosť medzi 18 športových klubov v meste Čadca.

10-tisícovú finančnú injekciu získal Mestský stolnotenisový klub Čadca, ktorý má dlhodobo vynikajúce výsledky v najvyšších stolnotenisových súťažiach. Muži Mestského stolnotenisového klubu Čadca majú za sebou výnimočnú sezónu. V extralige budú mať až dvojnásobné zastúpenie. Maratóncom z čadčianskeho klubu príde na účet 6 250 eur. Telovýchovnej jednote Čadca, ktorá zastrešuje sánkarov, volejbalistov a turistický oddiel poskytne mesto 3 000 eur. Mestský športový klub – hádzaná pre rok 2019 získa z mestskej kasy 3 000 eur. Kysucká hokejbalová únia Čadca získa 3 800 eur, atletický klub ZZO Čadca 5 000 eur. Najväčší kus z koláča si i tento rok odhryznú futbalisti v objeme 74 250 tisíc eur.

Nezabudlo sa ani na občianske združenia, nadácie, ktoré si rozdelili finančnú podporu vo výške 5 tisíc eur a rovnaká podpora 5 tisíc eur poputovala medzi farnosti.

Ilustračný obrázok

Bezplatné športové haly

Športovci okrem pridelených dotácií majú možnosť bezplatne využívať športové haly na Ul. športovcov a na Ul. A. Hlinku. Suma, ktorou takto mesto kluby dotuje, prevyšuje hodnotu niekoľko desaťtisíc eur.