Presunúť na hlavný obsah

Plavci z Čadce vybojovali v Karvinej 5 medailí

Šport

Nikola Marjaková a Alex Maták zo Žabky Čadca priviezli domov z Karvinej 5 cenných kovov. Nikola získala bronz za 50 metrov voľným spôsobom a Alexovi sa podarilo získať dva bronzy (trojboj, 100 m voľný spôsob), jedno striebro (50 metrov voľný spôsob) a jedno zlato (50 metrov znak). Obaja plavci reprezentovali Čadcu v náročnom motýlkárskom trojboji (trate 50, 100 a 200 metrov) a okrem toho pretekali i v ďalších individuálnych disciplínach. Alex vybojoval v trojboji bronz. Získal rovnaký počet bodov (668) ako strieborný plavec z Ostravy, no o celkovom poradí nakoniec rozhodlo lepšie umiestnenie v jednotlivých disciplínach. Nikola sa síce umiestnila až na poslednom mieste v kategórii žien (2004 a staršie), no je treba vyjadriť uznanie, pretože ťažkú trať 200 metrov motýlik plávala prvý krát.

Najcennejším výkonom plavcov zo Žabky Čadca bolo Alexovo zaslúžené víťazstvo v disciplíne 50 metrov znak. Čas 0:35,23 s je tohtoročným najlepším výkonom 12-ročných žiakov na Slovensku.

Karviná hostila tradičný trojboj už 21. krát. I v tomto ročníku bolo možné vidieť kvalitné výkony, predovšetkým v hlavných disciplínach. Víťaz mužskej kategórie (2004 a starší) Michal Matúš zo Zlína (ročník 2001) predviedol skvelú techniku a v disciplíne 200 M získal najvyššie ohodnotenie za čas 2:12,20.

Borci zo Žabky Čadca získali cenné skúsenosti na pretekoch mimo Slovensko a ich reprezentácia bola výborná. Preteky im ukázali, koľko práce v tejto sezóne ich ešte na tréningoch čaká.

Galéria