Presunúť na hlavný obsah

Víťazstvo 4. ročníka Zimných hier obhájila Základná škola Rázusová

Šport

Dňa 30. 1. 2019 sa v areáli Športcentra v Oščadnici konal IV. ročník zimných hier O pohár primátora Čadce, v rámci ktorých si zmerali svoje sily žiaci II. stupňa základných škôl v Čadci. Do športového zápolenia sa zapojilo päť škôl. Súťažilo sa v dvoch disciplínach. Po slávnostnom otvorení hier a zložení  sľubu si v obrovskom slalome svoje sily zmeralo takmer 200 chlapcov a dievčat.

Počas celého dňa panovala na svahu skvelá športová atmosféra, všetci súťažili v duchu fair-play. Na vynikajúco pripravenom svahu podávali pretekári veľmi dobré výsledky. Zvíťaziť však mohli len tí najlepší. Mesto Čadca ako hlavný organizátor ocenilo v každej disciplíne v troch kategóriách troch najlepších pretekárov. A nielen to. Bodovali vždy desiati najlepší v každej disciplíne. Každá škola sa snažila pripísať na svoje konto čo najviac bodov, aby sa v závere hier mohla pýšiť ziskom putovného pohára, ktorý víťaznej škole venoval primátor Ing. Milan Gura. Pohár obhájila na IV. Zimných hrách Základná škola Rázusova. Medaily, diplomy a ceny odovzdali v závere preteku víťazom primátor Ing. Milan Gura a PaedDr. Ján Polák, vedúci oddelenia školstva, kultúry, mládeže a športu.

V tradícii organizovania zimných hier bude Mesto Čadca aj naďalej pokračovať. Organizovaním zimných a už tradičných  letných  športových hier, ktoré sa každoročne konajú pri príležitosti MDD, podporuje mesto myšlienku správneho všestranného rozvoja detí, žiakov a mládeže k športu a pohybu v prírode.

IV. ročník Zimných hier zorganizovalo Mesto Čadca, CVČ Čadca. Partnerom hier: Športcentrum v Oščadnici a Cleanex - Cleanex J. Kukurdík. Mesto Čadca ďakuje všetkým spoluorganizátorom a partnerom podujatia za spoluprácu a podporu.

Galéria