Presunúť na hlavný obsah

Celoplošné testovanie: Toto sú definitívne výsledky za víkend

Koronavírus

Slovensko je od minulého víkendu prvým štátom, ktorý absolvoval plošné testovanie obyvateľstva na ochorenie covid-19. Podľa oficiálnych výsledkov zverejnených v rámci celoplošného testovanie v prvom kole prišlo až 3 625 332 ľudí, z toho počet infekčných je 38 359 ľudí. Infekčných je teda 1,06 % testovaných obyvateľov.

Okres Čadca má najväčšiu pozitivitu

Najvyšší podiel pozitívne testovaných mal okres Čadca, a to 3,22 %, nasledoval okres Stará Ľubovňa s 2,8 % a okres Púchov s 2,65 %.

Presné čísla z Čadce

V rámci plánovaného celoplošného testovanie sa v meste Čadca počítalo s 18 033 občanmi s trvalým pobytom na území mesta Čadca vo veku od 10 do 65r. Za víkend sa v 16 odberových miestach otestovalo 14 514 ľudí a z toho 412 bolo infikovaných.

Ing. Milan Gura: „Poprosím všetkých s pozitívnym testom o prísne dodržiavanie karantény a všetkých ostatných o dodržiavanie známych a účinných opatrení.Správajme sa aj naďalej zodpovedne.“

CERTIFIKÁT

Prevádzkovatelia zariadení a zamestnávatelia budú môcť od pondelka od 5.00 h požadovať doklad o negatívnom teste na ochorenie COVID-19. Ak sa osoba nebude môcť preukázať príslušným dokladom, prevádzkovateľ a zamestnávateľ jej musí vstup zakázať.