Presunúť na hlavný obsah

Druhé kolo plošného testovania bude len do 20 hod.

Koronavírus

Druhé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19 sa uskutoční sa počas víkendu od 7. do 8. novembra 2020.

V rámci mesta Čadca bude opäť k dispozícií 16 odberových miest v čase od 8.00 do 20.00 hodiny. Orientačné časy prestávok v testovaní sú naplánované od 12.00 do 13.00 hod. a od 17.00 do 18.00 hod každý deň.

Počas víkendu môžte využiť ktorúkoľvek miestnosť a prísť môžte kedykoľvek. Nie je vylúčené, že sa budú pred odbernými miestami tvoriť rady čakajúcich, testovať sa opäť bude 2 dni - minulý víkend nám ukázal, že o testovanie v nedeľu bol slabší záujem a pred odberovými miestnosťami sa netvorili rady.

Otestovaných by malo byť približne 18-tisíc ľudí s trvalým pobytom v meste Čadca a to vo vekovej kategórii nad 10 rokov a do 65 rokov.

Ing. Milan Gura: “Pripravili sme sa najlepšie ako sme vedeli na druhé kolo plošného testovania. Kopírujme minulý víkend a dolaďujeme určité malé nedostatky. Okrem prípravy odberových miestností sme zabezpečili ochranné pracovné prostriedky pre administratívnych pracovníkov, zabezpečili sme stravu pre celé testovacie tímy na náklady mesta a pomáhali sme tvoriť databázu zdravotníkov pre armádu. Verím, že dnes ráno bez problémov otvoríme všetky odberové miestnosti v meste Čadca.“

Počas minulého víkendu bolo v meste Čadca v celoplošnom testovaní na ochorenie COVID-19 otestovaných 14 514 ľudí z toho bolo 412 infikovaných. Výdavky mesta Čadca na celoplošné testovanie obyvateľstva na nový koronavírus za prvé kolo predstavujú čiastku približne 20 000 eur.