Presunúť na hlavný obsah

Osamelým seniorom pomôže radnica

Koronavírus

Obyvateľom Čadce, ktorým nemôžu nakúpiť príbuzní ani susedia, ponúka pomoc samospráva. Služba, ktorú mesto spúšťa, je určená prioritne osamelým seniorom, ktorým v prípade nutnosti zabezpečí základné potreby. 

Radnica vyzýva obyvateľov mesta, aby si všímali vo svojom okolí osamelých seniorov, a ak je možné, zabezpečili im nevyhnutný nákup. V prípade, že nemôžete pomôcť vy, pomôžeme my. „Ak patríte do rizikovej skupiny osôb vo veku nad 65 rokov a potrebujete pomoc napríklad vo forme nákupu potravín, drogérie alebo liekov, môžete sa obrátiť na pracovníčky, ktoré vám poskytnú potrebné informácie," informuje primátor mesta Ing. Milan Gura. 

Ako postupovať?

Mesto Čadca zriadilo e-mailovú adresu osamelysenior@mestocadca.sk a telefónne číslo  +421948 481 913 . Kontakty sú určené len pre tých, ktorí majú 65 rokov a viac, sú slabí, imobilní, osamelí a odkázaní na pomoc druhých. Na výzvu mesta môže zareagovať aj okolie, susedia alebo rodinní príslušníci. Potrebné je zadať všetky  informácie – meno, adresu, telefonický kontakt a požiadavku. 

Zamestnanci MsÚ spracúvajú všetky požiadavky počas pracovných dní v čase od 8:00 hod. do 12:00 hod. Váš odkaz zaznamenáme, a hneď ako to bude možné, bezodkladne kontaktujeme vás alebo vami navrhnutú osobu na základe zadaných údajov. 

Uvedomujeme si, že seniori sú najviac ohrozenou skupinou nielen čo sa týka vírusu, ale aj rôznych podvodníkov. Senior, ktorý o službu požiada bude presne vedieť, kto má prísť a pred príchodom budem kontaktovaný, aby nedošlo k prípadnému zneužitiu,” dodal primátor. 

Seniorom v Čadci slúži špeciálna telefónnej linka

Mesto Čadca zriadilo pre svojich občanov telefonickú linku, na ktorej získajú informácie o preventívnych opatreniach mesta v súvislosti so šírením nového koronavírusu. 

„Linka má slúžiť predovšetkým starším občanom, ktorí nemajú bezprostredný prístup k informáciám zo spravodajských internetových portálov“, dodáva primátor mesta. 

Infolinka +421 948 481 913 bude pre Čadčanov fungovať v čase od 8.00 do 12.00 h a k dispozícii bude až do odvolania. S otázkami sa na úrad môžu občania obrátiť aj prostredníctvom e-mailu osamelysenior@mestocadca.sk



Informačný leták