Presunúť na hlavný obsah

Oznámenie rodičom novorodených detí

Koronavírus

Tradičné obrady prijatia novorodených detí do života na pôde obradnej siene Mestského domu v Čadci sa odkladajú.

Mesto Čadca pravidelne pripravuje v obradnej sieni Mestského úradu v Čadci slávnostný obrad privítania novorodených detí do života. Termíny tohtoročných slávností, ktoré sa mali uskutočniť v úvodných marcových týždňoch, ako aj ďalší plánovaný májový termín, boli zrušené z dôvodu prebiehajúcej pandémie a prijatých bezpečnostných opatrení. Na týchto obradoch mali byť do veľkej rodiny obyvateľov nášho mesta prijaté deti narodené v druhom polroku 2019. Mesto Čadca oznamuje všetkým rodičom detí narodeným v tomto období, že slávnostné obrady so odložené. Budú sa konať v čase, keď sa situácia v krajine upokojí, keď  pominie nebezpečenstvo nákazy a život sa opäť dostane do svojich koľají. Predpokladaný termín je september, resp. október. V tomto čase sa uskutočnia aj slávnostné obrady pre deti narodené v mesiacoch január – máj 2020. O náhradných termínoch budeme rodičov písomnou formou včas informovať. 

Mesto Čadca organizuje slávnostné obrady prijatia novorodencov do života pravidelne. Každoročne sa koná 7 – 8 obradov, ktorých sa zúčastní so svojimi rodičmi celkom 160 – 200 novorodených detí. Tieto slávnosti, stredobodom ktorých sú slávnostne vystrojené roztomilé dievčatká a chlapčekovia sprevádza vždy veľmi pekná a radostná atmosféra obohatená o kultúrne vystúpenia detí z materských škôl a žiakov základných umeleckých škôl v Čadci. Rodičom a deťom sa prihovára primátor mesta Milan Gura, ktorý v závere slávnosti daruje každému dieťatku na pamiatku hodnotný pamätný list s maľbu akad. maliara Ondreja Zimku, fotoalbum a mamičkám kvety. Nechýba ani slávnostný zápis do pamätnej knihy, ktorý zveční danú chvíľu a navždy ju zaznamená do kroniky mesta.  

Vážení rodičia, veríme, že sa čoskoro opäť stretneme a budeme spoločne s Vami zdieľať radosť z Vašich potomkov. Prajeme Vašim deťom a rodinám najmä veľa zdravia a radosti v nastávajúcich dňoch.

V prípade záujmu o ďalšie informácie kontaktujte, prosím, oddelenie školstva, kultúry, mládeže a športu p. Šulganovú, tel. 041/430 22 44, 0905 470 381, katarina.sulganova@mestocadca.sk