Presunúť na hlavný obsah

POZOR - zmena v cestovnom poriadku

Koronavírus

V súvislosti s preventívnymi opatreniami proti šíreniu nákazy novým koronavírusom a ochorením COVID-19 dochádza k zmene cestovných poriadkov na území mesta Čadca:

Prímestské autobusy v Žilinskom kraji, ako aj prevádzka mestskej autobusovej dopravy v Čadci vrátane autobusu na Drahošanku od štvrtka 19. marca počas pracovných dní premávajú ako v sobotu.

Nové preventívne opatrenie súvisí najmä s ochranou zdravia vodičov i cestujúcich. Z hľadiska bezpečnosti a ochrany zdravia je zároveň cestujúcim do autobusov, umožnený vstup len s ochranným rúškom zakrývajúcim tvár a nosovú časť. Mimo tohto povinného ochranného prostriedku sú odporúčane aj ochranné rukavice. Autobusy sú zároveň na pravidelnej báze dezinfikované.

Ing. Milan Gura:“ Je dôležité spomaliť šírenie koronavírusu a chrániť seba aj ostatných. Vedenie mesta zabezpečilo rúška pre svojich občanov a postupne ich rozdáva občanov bezplatne priamo do ich domácnosti. Noste rúška, šatku alebo iné možnosti prekrytie tváre.  Pri vstupe do autobusov sa odporúčajú aj rukavice. Buďme zodpovední a myslíme aj na druhých.“