Presunúť na hlavný obsah

Štvrté kolo testovania, bude dobrovoľné a týkať sa má 458 miest a obcí

Koronavírus

Čadca je na zozname víkendového testovania, z neúčasti na testovaní nebudú vyplývať žiadne obmedzenia. 

Ústredný krízový štáb na svojom rokovaní schválil štvrté kolo testovania obyvateľov na prítomnosť ochorenia COVID-19 v rámci operácie Spoločná zodpovednosť. Testovanie sa tak počas nadchádzajúceho víkendu (21. až 22. novembra 2020) uskutoční v celkovo 458 mestách a obciach, ktoré v rámci posledného realizovaného testovania dosiahli podiel pozitívnych testov viac ako 1 %.

Štvrté kolo testovania bude dobrovoľné a bude prebiehať od 8:00 do 20:00 h.

V zozname obcí okresu Čadca sa bude testovať v Klokočove, Skalitom, Novej Bystrici, Zborove nad Bystricu, Oščadnici, Staškove, Svrčinovci, Podvysokej.

Ing. Milan Gura:“ V rámci mesta Čadca bude opäť k dispozícií 16 odberových miest, zmena nás čaká pri odberovom mieste na Mestskom kúpalisku Čadca, tam prebiehalo testovanie a vyhodnotenie v exteriéry, preto budeme s príslušníkmi armády SR už zajtra hľadať vhodnú alternatívu. Okrem prípravy odberových miestností od zajtra čaká zabezpečenie zostavenie pracovných tímov, zabezpečenie ochranných pracovných prostriedkov pre administratívnych pracovníkov, zabezpečenie  stravy pre celé testovacie tímy a tak ako predchádzajúce kolá bude plne súčinný a pomáhať tvoriť databázu zdravotníkov pre armádu. Verím, že v sobotu ráno bez problémov otvoríme všetky odberové miestnosti v meste Čadca.“