Presunúť na hlavný obsah

Čadca má za sebou 3 dňové plošné testovanie na koronavírus

Koronavírus

Takzvaný celoslovenský skríning prebiehal v Čadci 3 dni. Celkovom sme za 3 dni v 11 odberových miestach otestovali 6842 osôb. Odhalili sme 27 pozitívnych osôb /z toho 4 osoby neboli občania SR/. 

Druhé kolo skríningu sa v okrese Čadca neuskutoční

Finálne výsledky skríningu určili, ktoré okresy si zopakujú testovanie. Podľa zverejnených výsledkov sa okres Čadca nachádza v dobrých číslach. Infekčnosť okresu dosiahla hodnotu 0,65%. Po vyhodnotení skríningu sú okresy rozdelené na polovicu. Tie s dobrými výsledkami si už testovanie nemusia opakovať. Tie, ktoré sa ocitnú v horšej polovici, budú pokračovať v skríningu. 

Ing. Milan Gura: „ Ako okres sa nachádzame v tej lepšej polovici, povinné testovanie sa nás preto netýka. No je potrebné si uvedomiť, že riziko šírenia nákazy tu naďalej zostáva úplne rovnaké. Považujem za správne si svoj zravotný stav preveriť na ktoromkoľvek trvalom odberovom mieste v okrese, je to jediná cesta ako neohroziť ostatných vo Vašom okolí.“

Mobilné odberové miesto na Palárikovej ulici bezplatne otestuje len objednaných klientov

Vo formulári si občan môže vybrať preferovaný dátum a miesto vyšetrenia. Po zadaní preferovanej kombinácie zobrazí informácia o dostupnosti termínov. Po odoslaní žiadosti mu príde SMS s prideleným COVID-19-PASSOM a presným miestom a časom jeho antigénového testovania. Po otestovaní príde občanovi SMS s výsledkom.

V prípade pozitívneho výsledku je o tomto informovaný aj príslušný Regionálny úrad verejného zdravotníctva. 

Objednať sa môžete vyplnením formulára na stránke: https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-patient-form.php