Presunúť na hlavný obsah

Kde potrebujem negatívny test a kde sa naopak dostanem aj bez neho? Začali platiť nové pravidlá

Koronavírus

Do práce naďalej s testom

Do práce budú naďalej potrebné negatívne testy. Okres Čadca prechádza od pondelka 3. mája do II stupňa varovania, to znamená, že bude stačiť negatívny test, nie starší ako 14 dní Preukázať sa možno negatívnym RT-PCR alebo antigénovým testom.

Dobré správy pre rodičov i žiakov: Do škôl už netreba test

Rodičia a žiaci sa nebudú musieť v školách preukazovať negatívnym testom na ochorenie COVID-19.Od štvrtka 29. apríla sa umožňuje vstup žiakov bez testu do škôl a školských zariadení. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa. Učitelia budú od 29. apríla v režime ako ostatní zamestnanci. 

Mesto počas víkendu posilní odberové miesta v meste Čadca

Kysučania, ktorí potrebujú certifikát s výsledkom antigénového testovania na COVID-19, majú možnosť dať sa otestovať počas víkendu v piatich odberových miestach. Mesto Čadca na posilnenie kapacít otvára už pravidelne počas víkendov vlastné odberové miesta (OM), aby obyvateľom uľahčilo prístup k testovaniu bez čakania.

Mestské OM budú v prevádzke v sobotu 1. a nedeľu 2. mája 2021 medzi 8.00 a 17.30 hod. Zoznam 5 lokalít je totožný s predošlými týždňami, všetky OM fungujú bez nutnosti objednávky.

Sobota:

  • Základná škola s materskou školou, Podzávoz,
  • Základná škola, M. R.Štefánika 2007, 022 01 Čadca,
  • Základná škola, Komenského 752, 022 04 Čadca,
  • Základná škola, Rázusova 2260, 02201 Čadca


Nedeľa:

  • Dom kultúry, Matičné námestie 1434, 022 04 Čadca