Presunúť na hlavný obsah

Krízový štáb mesta Čadca rozhodol, že školy budú otvorené, ale …

Koronavírus

Krízový štáb mesta Čadca dnes 11. 3. 2021 rozhodol, že od pondelka 15. 3.  pokračuje prevádzka prvého stupňa základných škôl a materských škôl výlučne len pre detí zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre detí zákonných rodičov, ktorí nemôžu vzhľadom na povahu práce vykonávať prácu z domácnosti /home office/.

Ing. Milan Gura: „ Aj napriek prechodu do IV stupňa varovania a prechádzania do čiernej zóny zachováme prezenčnú formu pre základné a materské školy pokiaľ to situácia umožní. V rámci ochrany verejného zdravia však pristupujeme k sprísneniu kritérií, to znamená že do škôl od pondelka môžu nastúpiť len deti pracujúcich rodičov. Školy sa riadia školským semaforom a denne hodnotia epidemiologickú situáciu na jednotlivých školách. Momentálne hodnotíme situáciu za stabilizovanú a len na pár prípadov, kedy sme individuálne riešili karanténu tried s usmernením regionálneho hygienika.“

Od 15. marca sa zároveň rozširuje povinnosť nosiť respirátory pre všetky interiéry. Jednou z troch výnimiek majú deti do ukončenia prvého stupňa základných škôl, stále však aj u nich platí povinnosť nosiť rúška.