Presunúť na hlavný obsah

V snahe spomaliť šírenie koronavírusu mesto Čadca rozdá respirátory zdarma

Koronavírus

V snahe spomaliť šírenie koronavírusu budú jednotlivé odberné miesta vytvorené mestom rozdávať respirátory zdarma. 

Víkendové testovanie sa uskutoční v sobotu od 8.00 do 17.30 hod. a v nedeľu od 10 do 18 hod. s prestávkou pre testovacie tímy od 12.00 do 13.00 hod. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci o 17.30 hod. Počas dvoch testovacích dní budú môcť Čadčania a obyvatelia Kysúc využiť ktorúkoľvek miestnosť a otestovať sa budú môcť prísť kedykoľvek bez rezervácie. 

Ing. Milan Gura:"Snahou vedenia mesta je otvoriť dočasné odberové miesta, aby sme každému, kto sa vzhľadom na nariadenie vlády potrebuje otestovať, umožnili dostať na test bez zbytočného stresu a bez čakania v dlhých radoch. Aj naďalej sme pripravení pomáhať našim občanom, ktorí potrebujú test či do práce alebo do školy aby ich detí mohli v pondelok nastúpiť do materskej či základnej školy /1. – 4 ročník/." 

Podľa aktuálneho COVID automatu je okres Čadca v treťom (bordovom) stupni varovania. Obyvatelia z čadčianskeho okresu preto na cestu do práce potrebujú negatívny výsledok RT-PCR alebo antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní. Rovnaká povinnosť platí aj pri pohybe medzi okresmi. 

Ďalšia aktualizácia epidemickej situácie na Slovensku sa očakáva opäť v utorok 9. marca.