Presunúť na hlavný obsah

Víkendové testovanie v meste Čadca začalo

Koronavírus

Rodičia pozor na povinnosti od pondelka

Návrat detí do škôl je podmienený Vašim negatívnym testom nie starším ako 7 dní. Žiaci nastúpia do školy s podmienkou preukázania sa negatívneho výsledku zákonného zástupcu žiaka na COVID 19 resp. výnimky od lekára (otestovaný musí byť jeden z rodičov). Testovanie žiakov a detí MŠ nie je povinné. Ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie, jeho dieťa sa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania.

Mesto Čadca posilnilo na víkend stále odberové miesta - sú dostupné bez rezervácie

Otestovať sa môžu obyvatelia na všetkých dočasne zriadených odberových miestach bez objednávacieho systému. Momentálne nehlási žiadne odberné miesto čakacie doby. Všetko ide plynulo a pokojne.

Ing. Milan Gura:"Snahou vedenia mesta je otvoriť dočasné odberové miesta, aby sme každému, kto sa vzhľadom na nové nariadenie vlády potrebuje otestovať, umožnili dostať na test bez zbytočného stresu a bez čakania v dlhých radoch. Aj naďalej sme pripravení pomáhať našim občanom, ktorí potrebujú test či do práce alebo do školy aby ich detí mohli v pondelok nastúpiť do materskej či základnej školy /1. – 4 ročník/."

Prosíme občanov, aby pri prípadnom čakaní v rade na testovanie uprednostnili občanov so zdravotným postihnutím, tehotné ženy a seniorov.

Správajme sa opatrne a dodržiavajme zásadu ROR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupu a dezinfekcia rúk)

Upozorňujeme, že sa testuje do 18 hod. Posledný ster sa realizuje vždy 30 minút pred koncom prevádzky odberného miesta.

Ing. Milan Gura: "Chcem poďakovať každému kto k zabezpečeniu testovania prispel. Zdravotníkom, administratívnym pracovníkom, správcom budov kde testovanie prebieha, kolegom z mesta a našim spolupracovníkom. Spolu sme ukázali, že pripraviť pravidelné testovanie v meste vieme pripraviť včas a bez chaosu pre občanov."