Presunúť na hlavný obsah

Čakajú nás 3 dni dobrej hudby a zábavy v Čadci

Kultúra

Máme za sebou horúce júlové dni a želáme si, aby k nám a nášmu mestu bol rovnako priaznivý aj nadchádzajúci august. Kultúrne leto ešte neskončilo, máme pred sebou ešte niekoľko podujatí a my ich chceme stráviť pod lúčmi slnka. V blízko čase sa môžete tešiť ešte na pravidelné filmové večery alias Kino pod hviezdami (do 8. augusta), no najmä na trojdňový maratón dobrej hudby a zábavy na Matičnom námestí, kde 28. augusta odštartujú Bartolomejské hodové slávnosti. Už tradične ich tvorí Bartolomejský hodový jarmok (od nepamäti), festival drotárskych tradícií Drôtománia Čadca 2015 (11. ročník) a festival Revival Night (tzv. Noc návratov, 5. ročník), ktorý u nás zapustil korene a teší sa tiež veľkému záujmu návštevníkov. Päťka je v škole nežiaduca, no táto naša „revivalová“ bude príjemná. Otvorí priestor pre hudbu a spev interpretov, ktorí si zamilovali diskotékového kráľa Michala Davida, výnimočnú švédsku dvojicu Roxette či írsku U2 – jednu z najpopulárnejších rockových kapiel na svete. Na festivale zahrá aj novozaložená kapela s recesistickým názvom Katafurt (z Čadce), ktorá interpretuje najmä skladby českej legendy – Katapultu.

Bartolomejské hody ovládnu naše mesto počas soboty a nedele (29. a 30. 8.). Popri už tradičnej prezentácii niekoľkých desiatok remeselných majstrov a drotárov, neodmysliteľných predajných stánkov a desiatok kolotočov a technických atrakcií, ktoré na žiadnom správnom jarmoku nemôžu chýbať, vám ponúkneme najmä dobrú hudbu a zábavu. Matičné námestie rozospieva, rozozvučí a rozšantí takmer 250 účinkujúcich umelcov. Klasická i moderná hudba, folklór a rôzne hudobné štýly a ich variácie, dynamický tanec a divadlo pre deti a najmä humor a zábava – to všetko prinesú do Čadce známi i menej známi kvalitní interpreti. Už dnes sa môžete tešiť na zlatých slávikov –  Petra Cmoríka a Anetu Langerovú, ale aj na svetoznáme zoskupenie Pacora Trio s Kysučanom Stanislavom Palúchom či humorom sršiacich chlapcov z kapely Funny Fellowes, na rockovú parádu žilinskej skupiny AYA, na vystúpenia kysuckých, českých i poľských folklórnych kolektívov a sólistov a ďalších hostí. Pre deti sme pripravili popri veselom divadelnom predstavení o smelom zajkovi aj obľúbený detský jarmok, množstvo zábavných atrakcií, výtvarné dielne pod veľkým bielym stanom vedľa domu kultúry a ďalšie aktivity. Návštevníkom ponúkneme aj ďalšie sprievodné podujatia – výstavy v galérii i dome kultúry, turistický pochod, hokejbalový turnaj i výstavu drobných zvierat. Viac informácií o celom Bartolomejskom dianí vám prinesieme počas nastávajúcich dní na našich stránkach i v regionálnej tlači.

Srdečne vás pozývame  a už dnes sa tešíme na vašu návštevu. Nalaďte sa s nami na veselú a priateľskú nôtu a vytvorte s nami jedinečnú trojdňovú harmonickú partiu s veľkým a otvoreným srdcom. Aby opäť v plnej miere platilo, že Čadca je mesto so srdcom.

 

Galéria