Presunúť na hlavný obsah

Deti, príďte do galérie, putujte s bielou ovečkou a namaľujte svoj vianočný príbeh

Kultúra

Ak chcete užitočne a hravo stráviť voľné chvíle počas nadchádzajúcich sviatkov Vianoc, ak sa chcete zabaviť, niečo pekné sa dozvedieť a potešiť sa krásnymi ilustráciami, navštívte našu galériu v Mestskom dome v Čadci. Ponúkame vám interaktívnu výstavu Putovanie s ovečkou, v rámci ktorej sa prenesiete v čase i priestore a prežijete krásny vianočný príbeh s dievčatkom Alžbetkou. Výstava je vytvorená na motívy krásnej rozprávkovej knihy J. Gaardera Vianočné mystérium a Galéria Čadca ju pripravila v spolupráci s BIBIANOU, Medzinárodným domom umenia pre deti v Bratislave. Do originálneho, pestrofarebného a fantáziou oplývajúceho šatu ju zaodel slovenský výtvarník Vladimír Král. Vernisáž výstavy sa uskutočnila 13. novembra 2015 za prítomnosti primátora M. Guru, ilustrátora V. Krála a V. Marákyovej, dramaturgičky expozície. A niekoľkých desiatok detí z čadčianskych škôl. Odvtedy si už výstavu pozrelo mnoho návštevníkov najmä z radov detí a školskej mládeže. Deti môžu počas svojej návštevy vymýšľať mená pre anjelov, do veľkej zázračnej knihy vpisovať svoje tajné priania pod vianočný stromček, lúštiť rôzne hádanky a rébusy, „loviť“ ovečky, skladať puzzle, vyliezť na vysokú horu, kresliť, ale aj pouvažovať nad tým, čo je v našom živote najdôležitejšie. Výstava očarí však nielen deti, ale aj dospelých, veď rozprávky máme radi všetci.

Zapojte sa do výtvarnej súťaže

Organizátori výstavy vyhlasujú výtvarnú súťaž pre deti a mládež od 6 do 15 rokov s názvom  MOJE VIANOCE. Milé deti, príďte do galérie, pozrite si výstavu, inšpirujte sa a nakreslite nám svoj vianočný príbeh. Svoje práce vo formáte výkresu A4 alebo A3 odovzdajte priamo v galérii, alebo pošlite na adresu: Galéria Čadca, Námestie slobody 30, 022 01 Čadca, najneskôr do 26. januára 2016. Na zadnej strane výkresu uveďte svoje meno, vek, tel. kontakt, adresu a školu.

Podmienky súťaže:

 

  • 1. kategória: žiaci I. stupňa ZŠ (1. – 4. ročník)
  • 2. kategória: žiaci II. stupňa ZŠ (5. – 9. ročník)
  • V každej kategórii bude ocenených 15 najkrajších prác.
  • Odborným garantom súťaže je ilustrátor Vladimír Král.

 

Vyhodnotenie súťaže:

10. februára 2016 o 10.00 hod., Galéria Čadca – Mestský dom.

Garantmi výstavy i súťaže sú Mesto Čadca a Kultúrne a informačné centrum mesta Čadca.

Partner výstavy: Hračky ALEX – Jozefína Chuová.

Srdečne vás pozývame do galérie a tešíme sa na Vaše práce. Výstava Putovanie s ovečkou potrvá do 12. februára 2016. Galéria Čadca je otvorená v pondelok – piatok od 8.00 do 16.00 hod. V prípade záujmu a pre skupiny aj mimo tohto času.

VSTUP JE VOĽNÝ.

Galéria