Presunúť na hlavný obsah

Galéria opäť ožila

Kultúra

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí,  v dňoch 1.až 5.júna 2015,  pripravila Galéria Čadca tvorivé dielne pre  deti a mládež pod názvom Tvoríme s Galandovcami, a to z jednoduchého dôvodu, v týchto dňoch môžu návštevníci zhliadnuť výstavu venovanú spomínanej skupine maliarov. Tvorivé, interaktívne dielne  prilákali do priestorov galérie malých aj veľkých návštevníkov - obdivovateľov umenia, ktorí sa s chuťou a radosťou zapojili do tvorivého procesu - vytvárali umelecké dielka, ktoré  v mnohých ohľadoch prekvapili svojou originalitou, nápaditosťou a kreativitou. Zámerom podujatia bola myšlienka, že každé dieťa sa môže stáť na chvíľu umelcom. Mladí umelci  modelovali, vykrajovali, hnietili z modelovacej hmoty, jednoducho  tvorili  figurálne plastiky  inšpirované práve Galandovcami.

Sme radi, že o  podujatie bol veľký záujem,  zúčastnilo sa ho  viac ako 150 žiakov zo škôl ZŠ Rázusova Čadca, ZŠ M. R. Štefánika, Spojenej školy Čadca, Spojenej školy sv. Jozefa internátna v Turzovke.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a zúčastnili podujatia venovaného deťom a tešíme sa na ďalšie stretnutia s umením...

Výstava Galandovci je sprístupnená verejnosti v Galérii Čadca do 10. júla 2015.

Galéria