Presunúť na hlavný obsah

Štvorlístok pre talenty odštartuje Deň regionálnych televízií Slovenska

Kultúra

Sledujte KTV – Kysuckú televíziu  v nedeľu 27. 9. 2015 o 20.00 hod.

Štvorlístok pre talenty, tak znie názov slávnostného benefičného galavečera občianskeho združenia LECA, ktorý sa konal v Divadle Nová scéna v Bratislave. Vyvrcholenie ročnej činnosti projektu zameraného na podporu talentovaných detí a mládeže zo sociálne znevýhodnených skupín sa nieslo v slávnostnej atmosfére galavečera, v ktorom tancovali, spievali a hrali štipendisti o.z. LECA po boku významných osobností a profesionálnych umelcov. Program bol zinscenovaný v duchu slovanskej mytológie, z čoho vznikol zaujímavý až rozprávkový príbeh, v ktorom postavy slovanských bohov stvárnili Ida Rapaičová, Ľubo Gregor, Karol Čálik, Lucia Lapišáková, Jana Valocká a Karin Olasová. Bez nároku na honorár v galaprograme účinkujú: Sisa Sklovská, Otokar Klein, KING Ivan Vereš a Brigita Szelidová, Peter Bažík, Veronika Paulovičová, tanečná skupina CreDance, Mája Velšicová a ďalší. Súčasťou galaprogramu sú tiež ukážky z najúspešnejších muzikálov repertoáru Divadla Nová scéna – Rómeo a Júlia, Hairspray, Mata Hari, Princ a Večernica, v ktorých diváci uvidia Romanu Dang Van, Patrika Vyskočila, Simonu Groschmidtovú či Miroslavu Marčekovú.

Trinásť úspešných žien, reprezentujúcich spoločenský, vedecký, politický a podnikateľský život počas exkluzívnej prehliadky úspešných žien predvedie večerné šaty z dielní slovenských módnych návrhárov.

Štipendisti občianskeho združenia LECA – študenti umeleckých škôl a držitelia mnohých ocenení a titulov sa na javisku stretnú s osobnosťami, ktoré venovali svoj čas a umelecký vklad na ich podporu.

Občianske združenie LECA podporuje umelecky nadané deti a mládež vo všetkých umeleckých odvetviach – hudba, spev, tanec, divadlo a výtvarné umenie. Cieľom je podporovať deti dlhodobo, aby dokázali svoj talent a jeho rozvíjanie obhájiť. Štipendisti o.z. LECA sú žiaci základných umeleckých škôl, študenti konzervatórií, víťazi domácich a svetových súťaží, študenti umeleckých odborov na vysokých školách. Zmyslom projektu je podporovať jedinečnosť a osobitosť každého snaživého dieťaťa, bez rozdielu sociálneho zázemia, vierovyznania a rasy.

KTV – Kysucká Televízia premiérovo odvysiela záznam uvedeného galaprogramu dňa 27. 9. 2015 (nedeľa) o 20.00 hod.

V tomto čase bude benefičný galaprogram odvysielaný vo všetkých regiónoch Slovenska prostredníctvom takmer 50 regionálnych televízii. Historicky po prvýkrát budú takmer všetky regionálne televízie vysielať v rovnakom vysielacom čase záznam z benefičného podujatia.

Talentované deti zo sociálne znevýhodnených skupín môžete podporiť aj Vy zaslaním darcovskej SMS v znení:  DMS (medzera) TALENT a odošlete ju na číslo 877 v sieti všetkých mobilných operátorov. Hodnota darcovskej SMS správy je 2€.

Partnerom podujatia je aj Mesto Čadca.

Galéria