Presunúť na hlavný obsah

Divadelný súbor Jána Palárika úspešne reprezentuje naše mesto

Kultúra

Divadelný súbor Jána Palárika, ktorý pracuje pri Dome kultúry v Čadci sa v dňoch 14.- 16. apríla 2016 zúčastnil Krajskej súťaže amatérskeho divadla mladých a divadla dospelých Turčianske javisko 2016. Na prehliadke sa predstavilo 14 ochotníckych súborov z celého žilinského kraja, DSJP účinkoval v Štúdiu Slovenského komorného divadla Martin s hrou „Jožko Púčik a jeho kariérny rast“. Odborná porota udelila Cenu za najlepší ženský herecký výkon členke DSJP Kataríne Janesovej za postavu Marty Pokornej – sestry Jožka Púčika.

V dňoch 28.– 29.apríla 2016 sa súbor zúčastnil Celoslovenskej prehliadky ochotníckych súborov  49. ročníka Palárikovej Rakovej s tou istou divadelnou hrou, na ktorej získal Cenu za najlepší mužský herecký výkon Peter Švábik,  za stvárnenie postavy Jožka Púčika.

Počas slávnostného vyhlásenia výsledkov 49. Palárikovej Rakovej udelilo Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, ZLATÚ MEDAILU Jána Palárika a ďakovný list Divadelnému súboru Jána Palárika Čadca pri príležitosti 90. výročia jeho vzniku za tvorivý prínos slovenskému ochotníckemu divadlu a úspešnú reprezentáciu Kysúc na Slovensku i v zahraničí.

V najbližších dňoch – 21.mája 2016 sa chystá súbor reprezentovať naše mesto za hranicami – v Českej republike, so spomínanou  hrou „Jožko Púčik a jeho kariérny rast“. Predstaví sa divákom v Prahe, v Dome národnostných menšín  v rámci podujatia „Stretnutie so slovenčinou“, ktoré je venované Slovákom, žijúcich v Prahe.

Galéria