Presunúť na hlavný obsah

Galéria Čadca pozýva všetky deti do MODROBIELEHO LESA

Kultúra

Objavujte tajomstvá výroby a krásy modrotlače, ponorte sa do modrobieleho lesa, zabávajte sa, kreslite, putujte do ďalekým krajín, šplhajte sa po lezeckej stene, oddychujte v milých zvieratkovských tulivakoch, hojdajte sa na jelenčekoch, vojdite do bieleho domčeka, pozrite sa cez krásnohľad a opečiatkujte si svoj korešpondenčný lístok, kreslite, maľujte a vymyslite si svoj vlastný modrotlačový vzor... Všetky tieto činnosti a veľa zábavy na vás, milé deti, čaká na jedinečnej výstave nazvanej V modrobielom lese. Jej cieľom je nielen priblížiť krásu a poetiku modrotlače, na Slovensku tradičnej obľúbenej textilnej techniky, ale aj podporiť jej znovuoživenie, aby ju raz deti nemuseli obdivovať len v múzeu alebo zahraničí. Výstava  predstavuje aj tvorbu výtvarníkov, ktorí sa inšpirovali modrotlačovou textíliou, i tých, ktorí dokážu vdýchnuť nový život tradícii vo forme redizajnu. Nájdete tu aj práce Kysučaniek – na hodváb maľovanú šatku Emy Homolovej aj textilné hračky z dielne Petry Pallo Kočiovej a Veroniky Hruškovej.

V spolupráci s BIBIANOU, medzinárodným domom umenia pre deti výstavu pripravilo Mesto Čadca a Galéria Čadca. Výstavu nájdete v priestoroch Galérie Čadca v Mestskom dome od 2. decembra 2016 do 24. februára 2017. Neváhajte, príďte so svojimi rodičmi, starými rodičmi, kamarátmi, učiteľmi, staršími súrodencami a vychutnajte si v predvianočnom období úžasnú modrobielu nádheru, ktorá na vás čaká. Na každého detského návštevníka čaká aj malé prekvapenie.

Autorkou námetu, scenára i dramaturgičkou výstavy je Ingrid Abrahámfyová, autorom výtvarno-priestorového riešenia výtvarník Marek Dobeš. Odborným garantom je pani Valéria Marákyová. Uvedená výstava je v poradí už druhou výstavou, ktorú Galéria Čadca pripravila v spolupráci s BIBIANOU (v minulom roku to bola veľmi úspešná výstava Putovanie s ovečkou).

Galéria Čadca je otvorená v PO – PIA  od 8.00 do 16.00 hod. Pre záujemcov a kolektívy aj mimo uvedeného času. Vstup je voľný.

Garantmi výstavy sú: Mesto Čadca, Kultúrne a informačné centrum mesta Čadca, BIBIANA, Medzinárodný dom umenia, Bratislava.

Srdečne vás pozývame! Príďte medzi nás, putujte s nami za krásami  tradičného remesla – modrotlače. Veríme, že výstava pohladí najmä detské srdiečka no nepochybne aj nás dospelých.