Presunúť na hlavný obsah

Galéria Čadca pripravila pre deti výtvarné dielne s ilustrátorom Vladimírom Králom

Kultúra

V dňoch 27. – 28. januára 2016 sa v Galérii Čadca konali výtvarné tvorivé dielne s mladým slovenským ilustrátorom Vladimírom Králom, ktorý je autorom výtvarného spracovania výstavy Putovanie s ovečkou. Výstava je od 13. novembra minulého roku inštalovaná v galérii. V. Král spojil témy tvorivých dielní s výstavou a zároveň aj s fašiangovým veselým obdobím. Takmer 130 chlapcov a dievčat pod jeho vedením vytváralo zaujímavé a nápadité práce – vymýšľali, vystrihovali, lepili, kreslili a vytvárali trojrozmerných anjelov s dúhovými krídlami a fašiangové masky hýriace pestrosťou a originalitou mladých tvorcov. V. Král pripravil pre deti aj šablóny anjelov a masiek, organizátori zabezpečili potrebný materiál - farebné ozdobné papiere, výkresy, pastelky, lepidlá, farebné pierka, klobučnícku gumu a ďalšie pomôcky, ktoré tiež podnecovali detskú fantáziu. Deťom sa práca veľmi páčila, panovala medzi nimi dobrá nálada, takže o nápady nebola núdza. Vzájomnú komunikáciu a tvorivý prístup detí k práci veľmi priaznivo ohodnotil aj výtvarník V. Král. Jedinečnú atmosféru počas 8 tvorivých dielní dotvárala aj už spomenutá kúzelná výstava.

Do podujatia sa zapojili žiaci zo šiestich základných škôl – najmä z Čadce, ale aj z Turzovky, Rakovej i Makova a taktiež chlapci a dievčatá z TV Junior.

Všetkým zúčastneným deťom a ich pedagógom, ako aj lektorovi dielní V. Královi ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Výstava Putovanie s ovečkou je sprístupnená verejnosti v Galérii Čadca do 12. februára 2016. Ak ste si ju ešte nestihli pozrieť, neváhajte a navštívte našu galériu. Garantom výstavy sú Mesto Čadca, Kultúrne a informačné centrum mesta Čadca a BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti Bratislava.

V rámci výstavy bola vyhlásená aj výtvarná súťaž pre žiakov I. a II. stupňa základných škôl pod názvom Moje Vianoce. Odborná komisia pod vedením výtvarníka V. Krála vybrala a ocenila v každej kategórii 16 prác. Vyhodnotenie súťaže a odovzdanie ocenení mladým autorom sa uskutoční v stredu 10. februára 2016 o 10.00 h v Galérii Čadca. Pre autorov dvoch najkrajších prác v každej kategórii sú pripravené originálne ceny – krásne ilustrácie od Vladimíra Krála. Pekné ceny a diplomy sú pripravené aj pre ďalších ocenených.

Galéria je otvorená: PO – PIA: 8.00 – 16.00 h. V prípade záujmu a pre kolektívy aj mimo tohto času.

Galéria