Presunúť na hlavný obsah

Mesto otvorené umelcom 2016

Kultúra

Mesto Čadca a  Dom kultúry Čadca pripravilo od 22. do 24. septembra 2016  5. ročník podujatia „Mesto otvorené umelcom“. Zámerom projektu bolo spojiť tvorbu talentov žijúcich v našom meste. Jedná sa o symbolické otvorenie mesta verejnosti a umelcom a zároveň otvorenie novej umeleckej sezóny 2016/2017.

Podujatie začalo vo štvrtok  22. septembra 2016 na Námestí slobody (pred MsÚ) o 14.30 hod. symbolickým otvorením  mesta umelcom primátorom mesta,  Milanom Gurom a riaditeľkou Domu  kultúry, Ľubicou Kullovou, s následným sprievodom divadelníkov mestom cez  Palárikovu ulicu. V programe sa predstavili divadelníci z DaMDS EVA, tanečnice SMTS JOJA, mažoretky Čačanky, nechýbali ani brušné tanečnice zo súboru Malika. Sprievodné slovo patrilo moderátorom TV Junior.

Vo večerných hodinách sa v Dome kultúry uskutočnil koncert „Peter Šiška a  Legendy sa vrací“. V podaní českej kapely si diváci   vypočuli hity známe všetkým generáciám - PINK FLOYD, Led Zeppelin, AC/DC, Queen, Deep Purple, Status Quo, Eric Clapton, ABBA, Bon Jovi...

Súčasťou prvého dňa Mesta otvoreného umelcom bolo aj sprístupnenie výstavy mladých výtvarníkov - Svet okolo nás (Mladá výtvarná tvorba), ktorá bude trvať  do 5.októbra 2016 vo výstavných priestoroch Domu kultúry Čadca.

V piatok dopoludnia, 23. Septembra,  organizátori v rámci Mesta otvoreného umelcom  pripravili netradičný koncert  Kysuckého komorného  orchestra  v spoločnej úradovni Mestského úradu v Čadci. V mestskej Galérii Čadca  prebiehali  tvorivé dielne – Život s drevom a papierom v súčinnosti s  prebiehajúcou  výstavou, rodáka z Čadce, Pavla Krkošku – Drevorezby.

Sobota  patrila Fotomaratónu 2016,  ktorého lektori pracujú vo  fotoklube Dobré  svetlo pri Dome kultúry Čadca. Súťažiaci mali za úlohu v priebehu dopoludnia vyhotoviť zábery na vylosované témy a predložiť ich porote, ktorá následne fotomaratón vyhodnotila. Výsledky fotografov boli vystavené v priestoroch Domu kultúry v Čadci.

Sme radi, že myšlienka otvárania umeleckej sezóny sa v našom meste stretla s pozitívnym ohlasom nielen u účinkujúcich, ale i u širokej verejnosti. Veríme, že sme príjemne spestrili septembrové dni v našom meste.  Tešíme sa na Vás počas celej umeleckej sezóny a prajeme veľa umeleckých zážitkov.

Galéria