Presunúť na hlavný obsah

Výtvarné dielne v galérii s ilustrátorom Vladimírom Králom

Kultúra

Galéria Čadca pripravila v tomto týždni pre svojich mladých návštevníkov cyklus 7 tvorivých výtvarných dielní pod vedením slovenského výtvarníka a ilustrátora Vladimíra Krála. Dielne sa konajú v rámci jedinečnej vianočnej výstavy Putovanie s ovečkou, ktorej autorom je práve uvedený výtvarník. Deti si budú môcť pod vedením V. Krála vytvoriť originálne trojrozmerné práce -  anjela, zaujímavú masku či stroj času.

Súčasne s výstavou prebieha už niekoľko týždňov aj výtvarná súťaž pre deti pod názvom Moje Vianoce. Uzávierka súťaže je 26. januára 2016. Svoje práce môžete priniesť priamo do galérie. Vyhodnotenie  súťaže a ocenenie najkrajších prác v oboch vyhlásených kategóriách sa uskutoční 10. februára 2016 o 10.00 hod. v galérii.

Výstava Putovanie s ovečkou je inštalovaná v priestoroch Galérie v Mestskom dome v Čadci do 12. februára 2016. Ak ste si ju ešte nestihli pozrieť, neváhajte a navštívte ju. Očaria vás krásne ilustrácie i príbeh samotný. A môžete sa aj zahrať, zložiť puzzle a lúštiť rôzne hlavolamy a úlohy. Vstup do galérie je voľný. Otvorená je v PO – PIA od 8.00 do 16.00 hod. V prípade záujmu  a pre kolektívy aj mimo tohto času. Kontakt: 041/76 300 14.

Výstava bola pripravená v spolupráci s BIBIANOU, Medzinárodným domom umenia pre deti v Bratislave. Partnerom výstavy sú Hračky ALEX Čadca – p. Jozefína Chuová.

Vladimír Král (1974, Bratislava), ilustrátor, scénický výtvarník, grafický dizajnér, režisér animovaných filmov.

Vladimír Král bol poslucháčom Katedry animovanej tvorby na FTF VŠMU v Bratislave. Po úspešnom absolvovaní vysokoškolského štúdia pracoval ako ilustrátor, scénický výtvarník, grafický dizajnér a režisér animovaných TV filmov (napr. Keď nie, tak nie (1998), Dvojhlasná invencia a-mol (1999). Na pôde Medzinárodného domu umenia pre deti v Bratislave BIBIANA sa predstavil ako autor bábkovej scénografie a priestorového riešenia v predstaveniach Betlehemské rozprávky (1998), Veľký primáš Baro (2002) a podieľal sa na príprave výstav Naše Vianoce na skle maľované (1999) a Najkrajšie knihy Slovenska 2000 – 2007 a ďalších. Súčasťou jeho animovanej tvorby je napríklad úvodná zvučka filmového festivalu Art Film 1999, výtvarné návrhy k animovanému seriálu Čarovný zvonček a dokumentárnemu cyklu Římani za humny. Je tiež autorom ilustrácií v obľúbených knihách Jána Uličianskeho Analfabeta Negramotná, Vianočné mystérium Josteina Gaardera či Kozliatka Márie Rázusovej-Martákovej a Jaroslavy Blažkovej.