Presunúť na hlavný obsah

Galéria Čadca pozýva na svoje výstavy

Kultúra

Do konca tohto týždňa si ešte môžete v Galérii Čadca pozrieť originálnu výstavu čadčianskeho sochára Jozefa Mundiera a jeho staršieho kolegu – fotografa Ivana Köhlera zo Žiliny. Výstava originálnych plastík a veľkorozmerných fantáziou oplývajúcich fotoobrazov nazvaná Ryby, vtáky a iné stvory Jozefa Mundiera v pruhovanom labyrinte Ivana Köhlera zaznamenala veľký záujem návštevníkov - z radov dospelých i mládeže si ju pozrelo viac než 600 milovníkov umenia. Žiaci 9 základných škôl sa zapojili aj do výtvarnej a literárnej súťaže inšpirovanej vystavenými dielami oboch autorov a zaslali 86 výtvarných i literárnych prác. Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční v stredu 10. mája 2017 o 10.00 hod., v deň 4. výročia otvorenia galérie. Ak ste si výstavu dodnes nestihli pozrieť, neváhajte a navštívte ju, trvá do 12. mája 2017. Galéria je otvorená v PO – PIA od 8.00 do 16.00 h, vstup je voľný.

Ďalšou, v poradí už 20. – jubilejnou výstavou, ktorú pripravujeme, je výstava nazvaná ZEM SLOVENSKO XIII., v rámci ktorej sa Vám predstaví 29 autorov – členov Združenia výtvarných umelcov stredného Slovenska. Kurátorom výstavy je akad. maliar Pavol Muška. Vernisáž sa uskutoční 18. mája 2017 o 17.00 hod. Srdečne vás pozývame.

Garantmi výstavy je Mesto Čadca, Dom kultúry v Čadci, Združenie výtvarných umelcov stredného Slovenska a Fond výtvarných umení.