Presunúť na hlavný obsah

Návštev v čadčianskom kine pribúda

Kultúra

Digitálne kino, zriadené v Dome kultúry v decembri 2012, je obľúbeným oddychom pre celé Kysuce. Ukazuje sa, že išlo o dobré rozhodnutie mesta zainvestovať do obnovy.

Minulý rok prišlo za filmami  viac ako 20 - tisíc divákov. Výťažok z predaja bol takmer 61 - tisíc eur.

Počet divákov pribúda. V porovnaní s predošlým premietaním sa totiž neporovnateľne zvýšila kvalita obrazu i zvuku. Digitálne kino umožňuje premietanie filmových noviniek v termínoch celoslovenských premiér.

Obyvatelia Čadce nemusia dochádzať za premiérovými filmami do iných kín. Ku skvalitneniu zážitku z predstavenia pomohli aj obnovené vnútorné priestory.

75 - tisíc eur zaplatilo za výmenu starých sedadiel v kinosále za  nové. Staré sedačky boli nepohodlné, úzke a na pohľad nepríťažlivé.

Spolu so sedadlami vymenilo mesto i gumené podlahy v sále, opravili sa schody. Vedenie kultúrneho domu využilo na rekonštrukciu i peniaze získané v rámci vzdelávacieho projektu pre seniorov .

Nešlo o prvú investíciu mesta v tejto oblasti. Kinosála má  z minulosti zmodernizovanú spomínanú digitálnu techniku a filmy už dlhšie premietajú v plnej digitálnej kvalite  -  dlhé obdobie bolo  ako jediné mesto na Kysuciach.

Podľa primátora, Milana Guru, život ukázal, že  rekonštrukcia a investície v tejto oblasti majú zmysel.

„Človek nie je  sýty len chlebom a vodou, ale i jeho duch a telo potrebujú relaxovať.  Vedenie mesta chce, aby  Čadčania mali kde oddychovať  a preto podporí i ďalšie podobné projekty na relax,“ dodal primátor.