Presunúť na hlavný obsah

Novoročná pozvánka do mestskej galérie

Kultúra

Výstavu Ondreja 4. Zimku si môžete pozrieť do 2. februára

Galéria Čadca pozýva veľkých i malých priaznivcov umenia a krásy do svojich priestorov aj v novom roku 2018. V tomto čase ešte prebieha originálna výstava, v rámci ktorej môžete obdivovať tvorbu mladého talentované sochára Ondreja 4. Zimku. V poradí už 22. výstava v komornom priestore galérie nesie názov V rodnom hniezde a autor sa v nej vyznáva zo svojich citov, pocitov i vzťahov k rodisku svojich predkov – ku Kysuciam, kde v súčasnosti žije a tvorí. Výstava potrvá do 2. februára 2018, nenechajte si ju ujsť. V týždni od 22. do 26. januára sa v galérii uskutočnia aj tvorivé výtvarné dielne pre školskú mládež za účasti autora.

Ilustračný obrázok

Pripravujeme

Vo februári sprístupníme v spolupráci s Medzinárodným domom umenia pre deti BIBIANA originálnu interaktívnu výstavu pod názvom KRAJINA KOMIKSU. Plavčík a Vratko – veselý horor pre deti. Je to už tretia výstava, ktorú zrealizujeme v spolupráci s touto národnou inštitúciou a veríme, že priláka pozornosť detí i dospelých. V máji, kedy si pripomenieme už piate výročie pôsobenia našej galérie, ponúkneme našim návštevníkom jedinečnú výstavu z tvorby poprednej slovenskej výtvarníčky Ivett Axamitovej. Jej tvorba – keramika, maľba na sklo, akvarely, šperky sú skutočnými skvostami, ktoré pohladia srdce i dušu.

Galéria je otvorená v PO – PIA od 8.00 do 16.00 hod. V prípade záujmu a pre kolektívy aj mimo tohto času. Srdečne vás pozývame.