Presunúť na hlavný obsah

Pozvánka na jubilejný MFF ETNOFILM ČADCA 2018

Kultúra

Medzinárodný filmový festival o etnológii, sociálnej a kultúrnej antropológii ETNOFILM Čadca 2018 vstupuje do svojho jubilejného 20. ročníka. Koná sa ako bienále, takže na kysuckej a slovenskej kultúrnej scéne pôsobí už 40 rokov. V tomto roku ponúkne takmer 50 dokumentárnych filmov od slovenských i zahraničných tvorcov. Priaznivci festivalu a filmu si môžu jednotlivé projekcie pozrieť v dňoch 20. – 23. novembra 2018 v kinosále Domu kultúry v Čadci. Vstup na všetky projekcie je voľný.

Slávnostné otvorenie festivalu, v rámci ktorého si môžete pozrieť aj nový slovenský film Martin Ťapák v réžii Mareka Ťapáka, je na programe v utorok 20. 11. o 18.30 hod. Záver festivalu spojený s odovzdávaním ocenení a vyhlásením víťazov sa koná v piatok 23. 11. o 13.00 hod.

Sprievodným podujatím festivalu je aj výstava SĽUK: Reprezentatívny zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska (Dom kultúry v Čadci) a výstava Etnofilm včera a dnes (Kysucká knižnica v Čadci). Zaujímavé budú nepochybne aj prednášky známej slovenskej etnologičky Kataríny Nádaskej a tvorivý workshop filmového dramaturga Tomáša Hučka.

Festivalové projekcie sa uskutočnia aj v Bratislave, Liptovskom Mikuláši a Žiline.

Hlavnými organizátormi festivalu sú Žilinský samosprávny kraj, Kysucké kultúrne stredisko v Čadci a Mesto Čadca.

Srdečne vás pozývame.

Plagát k podujatiu